Türkiye'nin geleceği Gençlik Kuruluşları Zirvesi'nde masaya yatırılıyor

GKB Zirvesi 6-8 tarihlerinde Balıkesir'de
GKB Zirvesi 6-8 tarihlerinde Balıkesir'de

Nitelikli genç, kurum ve toplum inşasına katkıda bulunacak sivil yapıları bir araya getirmeyi amaçlayan Gençlik Kuruluşları Birliği bu yıl ilk kez Balıkesir'de düzenlenecek zirvede bir araya geliyor.

20 sivil toplum kuruluşunun ve 500 gencin katılacağı bu zirvede, kurulacak 5 çalışma masasında siyaset, eğitim, iktisat, kültür, sanat konuları ele alınacak.

Zirveyi Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Valisi, Millet Vekilleri, STK başkanları ve 500 genç zirveyi takip edecek

Gençlerin sesinin, görüşlerinin, beklentilerinin bütün ilgili taraflar tarafından net bir şekilde anlaşılmasına vesile olacak Gençlik Kuruluşları BirliğiZirvesi bu yıl ilk kez Balıkesir'de bir araya geliyor.

Ana sponsorluğunu Balıkesir Belediyesi'nin, medya sponsorluğunu da GZT.com'un yaptığı zirve, yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşunu ve 500'den fazla genci ağırlayacak.

GKB gençlik Zirvesi 6-8 Eylül Tarihlerinde Balıkesir Willmont Hotelde gerçekleşecek ve açılış oturumu 7 Eylül Cumartesi saat 11'de başlayacak.

Zirvede hangi konular masaya yatırılıyor?

Gençlik STK’ları yöneticilerini, araştırmacıları ve gençlik politika yapıcılarını bir araya getirmek, gençliğin temel yönelimleri, sorunları ve ihtiyaçları konusunda istişare zemini oluşturmak, gençlere sunulacak kamu ve sivil toplum hizmetlerinde vizyon birliği oluşturmak; ilhamveren, iyi örnek oluşturan STK uygulamalarını ilgili kuruluşlarla paylaşmak gibi amaçlarla toplanan Gençlik Kuruluşları Birliği Zirvesi, sonuçlarıyla gençliğe ilham verecek.

Bu doğrultuda gençlerin kuracağı siyaset, eğitim, iktisat, kültür ve sanat masalarında tartışılacak konular neticesinde bir çalıştay bildirisine dönüştürülecek.

Balıkesir Belediye Başkanı'ndan zirveye davet

Zirveye hangi STK'lar hangi isimler katılıyor?

20 sivil toplum kuruluşundan oluşan GençlikKuruluşlarıBirliği yine tam kadro Balıkesir'de düzenlenecek GKB Zirvesi'nde yer alacak. Bu kuruluşlar arasında, Genç Kızılay Genç KON, Genç İHH, Medeniyet Derneği, Genç İDSB, Genç MÜSİAD, MTTB, Genç İGİAD, Genç TÜMSİAD, Genç Önder, Milli Birlik Cemiyeti Genç BİRLİK, Genç MMG, Genç MemurSEN, Genç Ensar, Genç ASKON, Genç Hareket, Anadolu Öğrenci Birliği, Genç YEŞİLAY, Genç GİV bulunuyor.

Ayrıca zirveyi, Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Valisi ErsinYazıcı, Millet Vekilleri ve STK başkanları takip edecek.

GKB'nin gerçekleştirdiği organizasyonundan; Numan Kurtulmuş ve Ayşe Böhürler
GKB'nin gerçekleştirdiği organizasyonundan; Numan Kurtulmuş ve Ayşe Böhürler

Gençlik Kuruluşları Birliği nedir?

  • Gençlik Kuruluşları Birliği 2012 yılında ülkemizin önde gelen 11 gençlik sivil toplum kuruluşunu ortak eylem söylem birliğini güçlendirmek sosyal ve kültürel alanda gençlerin daha nitelikli ve daha ulaşılabilir faaliyetler sunmak maksadıyla kurulmuştur.

GKB Zirvesi'ni GZT'den takip edebilirsiniz

GZT.com ekibi olarak Balıkesir'de düzenlenecek gençlik zirvesine tam kadro katılıyoruz. GZT.com'un ana medya sponsoru olduğu Gençlik Kuruluşları Birliği Zirvesini GZT'nin Twitter ve Facebook sayfalarından yapacağı canlı yayınlarla takip etmeniz mümkün. Ayrıca GZT Instagram stories ekranlarından, zirveye katılacak olan birçok isimle yapacağımız röportajları izleyebilir ve etkinliğin heyecanını bizimle birlikte yaşayabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >