Türkiye'nin 'Momo' tanığı anlatıyor: Kızımı hastanelerden topladım

Momo oyunu gittikçe yayılmaya başladı.
Momo oyunu gittikçe yayılmaya başladı.

Son dönemlerde sosyal medya üzerinden yayılan ve küçük yaş grubunda bulunan çocukları hedef alan oyunların sayısı arttı. Oyunların içerisinde intihara kadar sürükleyen ciddi şiddet eğilimleri var. Momo da tam bu bahsettiğimiz yönleriyle çocukların hayatını doğrudan etkileyen yeni bir oyun. Biz de bu oyunu oynayan çocuklardan birinin annesine ulaştık. GZT.com'a özel açıklamalar yapan anne H.,Ç, ''Kızımı hastanelerden topladım. Ruh sağlığı çok bozuk'' dedi. Bu sözler oyunun ne kadar korkunç bir hal aldığını gözler önüne seriyor. Ayrıca sosyal medya üzerinden de uyarı çağrıları yapıldı.

Sosyal medya hayatımızın her alanını kapsıyor. Hem yararlı hem zararlı olan bu mecra son zamanlarda gittikçe tehlike saçmaya başladı. Özellikle çocuklarımızı korumamız gereken bir döneme geldik. Bu zararlardan bir tanesi de Momo adıyla oluşturulmuş bir oyun. Bu karakter sosyal medya üzerinden oldukça acı sonlara götürecek tehlikelere yol açıyor. Bu sonları yaşayan bir anne ise kızıyla alakalı olarak ölümden döndüğünü ve ruh sağlığı üzerinde büyük etkilere yol açtığını söyledi.

'Kızım ölümden döndü'

WhatsApp üzerinden yayılan şiddet oyunu Türkiye'de acı bir şekilde karşılığını vurdu. Biz GZT.com olarak bu konuda sıkıntı yaşamış bir anneye ulaştık. Anne H.,Ç; ''Kızım ölümden döndü'' sözleriyle oyunun korkunçluğunu ifade ederek bu oyun yüzünden zor günler geçirdiğini söyledi.

  • ''Momo adlı oyun kabusumuz oldu. Hayatımıza nası girdi bilmiyorum. Kızımın tuhaf davranışlar sergilediğini fark ettim. Sürekli ağlıyordu. Kusuyordu ve hep panik halindeydi. Yorgun ve bitkin gözüküyor, okula gitmek istemiyordu. Bir süre sonra durumu daha da kötü bir hal aldı. Çok kötüleşti ve hastaneye zor kaldırdık. Ölümden döndü diyebilirim. Biz çok zor şeyler yaşadık. Ama bizimde hatamız var. Sosyal medyaya çok fazla güvendik, araştırmadık. Fakat bu korkunç oyun kızımı etkiledi. Psikolojik tedavi almak üzere doktor tarafından psikologa sevk edildik.Tedavi sürecimiz başladı. Biz de destek alıyoruz. Çünkü biz de çok yıprandı. Lütfen dikkat edin. Çocuklarınızın hangi oyunları oynadığına iyi bakın. ''

Youtube Türkiye videoyu kaldırdı

Yeni Şafak'ın haberine göre Youtube Türkiye, Momo ile ilişkili videoların platformdan kaldırıldığını açıkladı. Youtube yetkileri,

"Medyada yer alan haberlerin aksine, yakın zamanda YouTube’da Momo’ya ya da Momo'yu özendiren içeriğe yer veren videolara ilişkin hiçbir bulgu ulaşmamıştır. Bu tür içerikler kurallarımıza aykırıdır ve hemen kaldırılır" dedi.

Sosyal medya üzerinden çağrı yapıldı

Birçok sosyal medya kullanıcısı bu konuyla alakalı olarak çağrıda bulundular. ''Çocuklarınıza dikkat edin'' adıyla ortak Tweet'ler atıldı. Kullanıcılar, dikkat edilmesi gereken her şeyi sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştı. Tweet atanların içinde psikologların olması dikkat çekti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >