Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali başvuruları başladı

Uluslararası Dostluk Kısa Film Yarışması
Uluslararası Dostluk Kısa Film Yarışması

Fethi Gemuhluoğlu’nun “İnsana dost olmak, fikre dost olmak, komşuya dost olmak, coğrafyaya dost olmak, tarihe dost olmak, kendi vücuduna dost olmak, görünene ve görünmeyene dost olmak” felsefesinden hareketle yola çıkan “Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali” bu yıl ilk kez 14-15-16 Aralık tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Fethi Gemuhluoğlu'nun dostluk üzerine sözlerini baz alarak hazırlanan "Dostluk temalı Kısa Film Festivali" bu yıl ilk kez 14 - 15 - 16 Aralık tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek.

Festival, “dostluk” kavramını güncel sanatların en etkili formlarından biri olan sinema yoluyla yeniden okuma, düşünme ve hayattaki yansımalarını çoğaltma amacını barındırıyor. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Balkon Film organizasyonunda düzenlenecek olan Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’nin Direktörlüğünü Faysal Soysal, Genel Sanat Yönetmenliğini ise Mehmet Lütfi Şen üstleniyor.

Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali
Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali

Yarışma bölümünün yanı sıra çeşitli konferansların, söyleşilerin, atölyelerin ve film gösterimlerinin gerçekleşeceği festivalde dostluk teması uluslararası platformlarda da gündem edinmeyi amaçlıyor. Festival, her yıl belirlenecek bir ülkede eş zamanlı film gösterimleriyle de bir ilki gerçekleştirecek.

Yarışma bölümü başvuruları için gün sayan festival, dostluğu kısa film dilinde yeniden inşa etmeye hazırlanıyor ve dostluğun hayatımızdaki yansımalarını çoğaltma amacıyla tüm kısa filmleri yarışma bölümüne davet ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >