Yalısı yüzünden davalık olan 'Ebru Gündeş'in' anahtarı teslim etmesi istendi

Ebru Gündeş, yalı davasında keşif için anahtarı mahkemeye teslim edecek.
Ebru Gündeş, yalı davasında keşif için anahtarı mahkemeye teslim edecek.

Şarkıcı Ebru Gündeş'in başı Kanlıca'daki yalısı yüzünden derde girdi. Gündeş'e Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı gerekçesiyle dava açılmış ve beraat etmişti. Mahkemeden gelen yeni karar göre, yalıda keşif yapılması için Rıza Sarraf'ın nüfusta kayıtlı görünen eşinden anahtar istenmesine karar verdi. Şarkıcı keşif için anahtarı teslim edecek.

Yeni çıkardığı şarkı ile gündeme gelen Şarkıcı Ebru Gündeş, Beykoz Kanlıca'daki yalısında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptığı gerekçesiyle hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. İfadesi alınan şarkıcı beraat etmişti. Ancak davada yeni bir gelişme yaşandı.

Yalı içinde keşif yapılacak

İstanbul Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın 7. duruşmasına ABD'de bulunan Rıza Sarraf katılmadı. Tutuksuz yargılanan sanık Firuz Akın Han'ın Avukatı Levent Öğe duruşmada hazır bulundu

ABD'de bulunan Rıza Sarraf'ın ABD adli makamları tarafından ifadesinin alınması için resmi makamlara yazılan yazının yanıtının beklenmesine karar veren mahkeme, suça konu olan yalıda keşif yapılmasına karar verdi.

Ebru Gündeş ve eşi Rıza Sarraf.
Ebru Gündeş ve eşi Rıza Sarraf.

Ebru Gündeş'in anahtar vermesi istendi

Fen, inşaat mühendisi ve mimardan oluşan 4 kişilik bilirkişi heyeti ile suça konu taşınmazda keşif yapılmasına karar veren mahkeme, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak sanığın yakınlarından anahtar temin edilmesini, anahtarın bulunmaması halinde de çilingir vasıtası ile suça konu taşınmazın açılarak keşfe hazır hale getirilmesine karar verdi.

Keşif günü suça konu taşınmazda görev alacak olan rütbeli personelin kimlik bilgilerinin de mahkemeye gönderilmesini isteyen mahkeme, sanık Rıza Sarraf'ın nüfus kaydında görünen eşine davetiye gönderilerek anahtarın kendisinde olması halinde keşif gün ve saatinde suça konu yalının keşfe hazır hale getirilmesini istedi.

Ebru Gündeş davada beraat etmişti.
Ebru Gündeş davada beraat etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >