Yeni 'Game of Thrones'tan ilk spoiler: 1000 yıl öncesine gidiyoruz

Fotoğraf: HBO
Fotoğraf: HBO

Sekiz yıllık maceranın ardından Game of Thrones'un bitmesi her ne kadar hayranlarını üzse de hikayenin yeni projelere gebe olduğu, dizinin yapımcıları ve senaristleri tarafından duyurulmuştu.

Game of Thrones evreninin yazarı George R.R Martin ilk kez yeni dizinin ayrıntılarını paylaştı.

Buna göre dizinin ismi açıklanmazken, hikayenin merkezinde Westeros'un yer alacağı ve Stark Hanedanlığı'nın da dizide yer alacağı kesinleşti.

Game of Thrones dizisine uyarlanan Buz ve Ateşin Şarkısı (Song of Ice and Fire) adlı kitap serisinin yazarı George RR Martin, Kuzey İrlanda’da çekimleri devam eden Game of Thrones’un ön hikayesi (prequel) ile ilgili detaylı bir açıklama yaptı.

Yazar George R.R. Martin
Yazar George R.R. Martin

Dizinin final sezonunun yankıları hala sürerken George RR Martin, Entertainment Weekly’ye verdiği demeçte Game of Thrones evreninden 5 bin yıl öncesini konu alan ve çekimlerine Kuzey İrlanda’da devam eden yeni dizi ile ilgili merakları giderecek detaylı açıklamalarda bulundu.

Casterly Kalesi. Fotoğraf: HBO
Casterly Kalesi. Fotoğraf: HBO

George R.R. Martin müjdeyi verdi: Starklar olacak

1. Starklar ve Ak Gezenler hikayenin merkezinde

Jane Goldman’la kaleme aldıkları hikayenin The Golden Age of Heroes adlı dönemde geçtiğini söyleyen Martin devam dizisinde “Westeros topraklarında insanların yanı sıra mamutlar, gri kurtlar ve Ak Gezenler bulunacak” dedi.

2. Casterly Rock (Casterly Kalesi) mutlaka dizide olacak

Hikayede hangi krallıkların bulunduğunun sorulması üzerine: “’Stark’lar kesinlikle orada olacaklar. Lannisterlar henüz yoklar ama CasterlyRock mutlaka olacak” dedi.

Fotoğraf: HBO
Fotoğraf: HBO

3. Krallığın bin yıl öncesine dönüyoruz

Game of Thrones”da 8 olan hanedan sayısının artacağını ifade eden Martin, “Biraz daha geriye giderseniz 9 krallık var, sonra 12, en son olaraksa yüzlerce krallığın olduğu bir noktaya geri dönüyorsunuz. Bizim ilgilendiğimiz dönem burası” ifadelerini kullandı.

Naomi Watts, Naomi Ackie, Denise Gough
Naomi Watts, Naomi Ackie, Denise Gough

4. Geniş bir başrol kadrosu bulunuyor

Martin, dizinin Game of Thrones’da olduğu gibi toplu oyuncu kadrosuna sahip olacağını söyleyerek, “Başrollerden ziyade geniş bir toplu oyuncu kadromuz var” dedi.

Dizinin oyuncu kadrosunda Naomi Watts, Josh Whitehouse, Naomi Ackie, Denise Gough, Miranda Richardson, MarquisRodriquez, John Simm ve Richard McCabe gibi ünlü isimlerin yer alacağı açıklanmıştı.

5. Yeni dizinin ismi 'En uzun gece' olabilir

Bununla birlikte olaylar Lannisterların ün kazanmasından önce gerçekleşeceği için bu hanenin ön planda olması beklenmiyor. Ancak Martin, Casterly Rock’taki kalelerinin “kesinlikle orada olacağını” belirtiyor.

Yeni dizinin adı için tercih edilen ‘Uzun Gece’ alternatifi, Game of Thrones 8. sezonunun 3. bölümünün adıyla aynı olduğu için henüz resmen onaylanmadı ve muhtemelen küçük değişime uğrayacak. George R.R. Martin bu adı beğense de, ‘En Uzun Gece’ önerisine de itiraz etmiyor.

Bu nedenle yazar, yeni alternatif isim önerisini de açıkladı:

The Longest Night (En Uzun Gece) diye bir isim önerisi duydum. Böyle bir şey aklımda yoktu. Bu isim epey güzel olurdu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >