Yeni Zelandalı yıldızdan Türk filmine 'destek'

Türk İşi Dondurma 3 gün içinde 116.599 seyirci tarafından izlenerek 1.948.572,46 TL hasılat elde etti.
Türk İşi Dondurma 3 gün içinde 116.599 seyirci tarafından izlenerek 1.948.572,46 TL hasılat elde etti.

Geçtiğimiz günlerde vizyona giren Türk İşi Dondurma filmine Yeni Zelanda'nın Hollywood yıldızı Russell Crowe'dan destek geldi. Son Umut filminde rol alan yıldız, filme ilişkin yönetmeni Can Ulkay'ın mesajını hayranlarıyla paylaşarak desteğini gösterdi.

15 Mart'ta vizyona giren, Avustralya'da yaşayan iki Türk, geçimlerini devecilik ve el arabası ile dondurma satarak sağlamalarını konu alan Türk İşi Dondurma filmi başrol oyuncuları ile dikkat çekiyor. Güçlü bir kadroya sahip olan filmde, Ali Atay Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu gibi oyuncular başrolü paylaşıyor.

Yeni Zelanda yıldızından destek

Oscar ödüllü sanatçı Russel Crowe'dan anlamlı destek geldi. Crowe, Çanakkale Savaşları sırasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün ülkeleri için verdikleri mücadeleyi konu edinen "Türk İşi Dondurma" filmine ilişkin yönetmeni Can Ulkay'ın mesajını hayranlarıyla paylaştı.

Ulkay'ın dün yaptığı paylaşımında "Türk İşi Dondurma, yönetmen monitöründen kareler. Vizyondayız." başlıklı bir video yer aldı.

İşte o Tweet;

Son Umut filmiyle karşımıza çıkmıştı

Twitter'da 2 milyon 700 binin üzerinde takipçisi olan Crowe, yönetmenliğini üstlendiği 2014 yapımı "Son Umut" filminde de 1919'da Çanakkale Savaşı'nın ardından Türkiye'ye gelen ve Gelibolu'da savaşta kaybolan üç çocuğunu arayan Connor'ı canlandırmıştı.

Russell Crowe.
Russell Crowe.

Filmin konusu

Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün ülkeleri için verdikleri mücadeleyi konu ediyor. Avustralya’da yaşayan iki Türk, geçimlerini devecilik ve el arabası ile dondurma satarak sağlar. 1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen ikili, Çanakkale’ye cepheye gitmeye karar verir.

Ancak, yetkililer onların adadan çıkmalarına izin vermez. Bu sırada Avustralya’da Türkler aleyhine propaganda yapılmaya başlanır.

 Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil ve Ali Atay.
Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil ve Ali Atay.

Yönetmen koltuğunda Ayla filminin yönetmenliğini üstlenen Can Ulkay’ın oturduğu Turkish'i Dondurma’nın senaryosunu Gürkan Tanyaş kaleme alıyor. Başrollerinde Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil ve Ali Atay'ın bulunduğunu gerçek bir öyküden uyarlanan filmin kadrosunda Will Thorp, Marleen Mathews, Tristan Alexander ve James Farley gibi isimler yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >