Yeşim Ustaoğlu, ustalık eseri Tereddüt ile takdir topladı

Türkiye sinemasının bağımsız yönetmenlerinden Yeşim Ustaoğlu'nun 'Tereddüt' filmi, Antalya'da seyirciden tam not aldı.

ntalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğindeki 53'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali devam ediyor. Ulusal Yarışma Bölümü'ndeki filmler AKM Aspendos Salonu'nda galalarla izleyici karşısına çıkıyor. Yeşim Ustaoğlu'nun yönetmenliğindeki 'Tereddüt' filmi de gösterimi yapılan filmler arasında yer aldı. Sinemaseverler, filmin gösteriminin yapıldığı salonu tamamen doldururken, seyircilerin merdiven boşluklarını bile doldurduğu gözlendi.

Gösterimin ardından yönetmen Yeşim Ustaoğlu, film ekibiyle söyleşiye katıldı. Yeşim Ustaoğlu bir önceki filmi 'Araf'la tatmin olmadığını belirterek, bu filmi çekmeye karar verdiğini söyledi. Bir seyircinin filmdeki mesajı sorması üzerine Ustaoğlu, "Filmlerde biz kendi algımızla bir şey yapıyoruz. Seyirci de kendi algısıyla yeni bir şey yaratıyor" diye cevap verdi. Yazmanın zor bir iş olduğunu belirten Ustaoğlu, "Yazarken çok inatçı olmak lazım, kolay kolay beğenmemek lazım. İnat edip yazdığınız metne çok bakın. Yeter ki inanın. O zaman bir şey çıkıyor" dedi.


Filmin genç başrol kadın oyuncusu Ecem Uzun, filmdeki bazı sahnelerin çok öğretici olduğunu söyledi. Ustaoğlu'nun evinde provalar yaptıklarını dile getiren Uzun, "Yeşim Ustaoğlu ile çalışmak beni korkuttu. Ustaoğlu bana filmi teklif ettiğinde ona adeta saldırmak istedim, çünkü inanılmaz oynamak istedim" diye konuştu. Oyuncu Funda Eryiğit de filmin bazı sahnelerinde kendi hayatıyla yüzleştiğini söyledi.

Yeşim Ustaoğlu'nun, dünya ilk gösterimini Toronto Film Festivali'nde, Türkiye ilk gösterimini ise Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yapan yeni filmi 'Tereddüt', tematik açıdan kadınların hangi sınıftan olurlarsa olsunlar ataerkil düzende yaşadıkları sorunlara odaklanıyor.
Yönetmenin dünyanın en prestijli festivallerinden kazanılmış büyük ödüllerle dolu filmografisinin bu yeni yapıtında başrolleri Funda Eryiğit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtuluş ve Serkan Keskin paylaşıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >