Yılmaz Özdil eleştirilere yanıt verdi: Elektrik faturası değil bu almaya mecbur değilsin

Yılmaz Özdil, 2500 lira tutarındaki kitabı hakkında açıklama yaptı.
Yılmaz Özdil, 2500 lira tutarındaki kitabı hakkında açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in yazdığı 'Mustafa Kemal' kitabının özel baskısı yayınlandı. Fiyatın 2.500 lira olması ve sadece 1881 adet basılması sosyal medyada tepkilere yol açmıştı. Özdil bu eleştirileri hafife alarak, ''Bu koleksiyon kitabı, elektrik faturası değil. Ödemek zorunda değilsiniz. Almaya mecbur değilsiniz'' dedi.

Atatürk hakkında yazdığı türlü kitaplar sayesinde büyük satış rakamlarına ulaşan ve milyonlarca lira kazanan Yılmaz Özdil, 'Mustafa Kemal' kitabının özel baskısının fiyatına gelen eleştirilere gazete köşesinden yanıt verdi.

Mustafa Kemal kitabının yazarı Yılmaz Özdil.
Mustafa Kemal kitabının yazarı Yılmaz Özdil.

'Atatürk' kitabının 2500 liraya satılacak olması ve sadece 1881 adet basılması, sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisine yol açtı. Özdil, bu eleştirileri görmezden gelerek, yazdığı köşe yazısında kendini savundu.

Özdil, sosyal medya üzerinden kendini eleştirenlere de yanıt vermeyi ihmal etmiyor.

Özdil, adedi 2500 liraya satılacak kitabını bu sözlerle savundu

  • Bu koleksiyon kitabı, elektrik faturası değil. Doğalgaz faturası değil. Ödemek zorunda değilsin. Almaya mecbur değilsin. Mustafa Kemal'i okumak istiyorsan, aynı içerikteki Mustafa Kemal kitabı zaten her bütçeye uygun fiyatıyla var, özellikle internet üzerinden etiket fiyatının yarısına bile alabilmen mümkün.
  • Sponsor bulup noter çekilişiyle 1881 talihliye bedava dağıtabilirdik. Ben kendi payıma, Mustafa Kemal kitabının kapağına adımı bile koymadım. Mustafa Kemal'i neden herhangi bir şirketin promosyon malzemesi yapayım? Biz bu kitabı Mustafa Kemal'i yüceltmek için ürettik. Herhangi bir holdingi yüceltmek için değil. Çağdaş kuvayi milliyenin yayınevi Kırmızı Kedi ve sahibi Haluk Hepkon, Türkiye tarihinin bugüne kadar görmediği bir maliyeti tek başına üstlendi. Üstelik risk üstlendi, çünkü, satıp sonradan parasını ödemek üzere üretilmedi, devasa maliyetin tamamı şimdiden ödendi. Satılır veya satılmaz diye hesap etmedik, biz aldık. Bu kitap, sponsora değil, halkın kendisine emanet, halka ait.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >