İç mekan peyzajı: Lider Mağazası

SEDA NUR AYDIN
Abone Ol

Brezilya Sao Paulo’da, Gabriel Monteiro Da Silva Alışveriş Merkezi’nde bulunan yeni Lider Dekorasyon mağazası, 2016 yılında, FGMF Mimarlık tarafından tasarlandı. Mağaza, iç mekân tasarımı ve peyzajıyla dikkat çekiyor.

Brezilya'nın önde gelen mobilya markalarından Lider Dekorasyon için Gabriel Monteiro da Silva Alışveriş Merkezi’nde, markanın amiral şubesi olacak yeni bir mağaza tasarlanıyor.

Peyzaj tasarımı, mağaza dışından başlayarak iç mekana kadar uzanıyor.

Giriş mekânı.

Dekorasyon markası, ünlü tasarım stüdyolarıyla ortaklık kurmasının ardından yatırımlarını mağazalar üzerine yoğunlaştırıyor. São Paulo'da açılacak mağaza için ulusal dekorasyon ve tasarım mağazalarının yoğunlukta olduğu alışveriş merkezi tercih ediliyor.

Giriş katta yer alan mobilyalar.

FGMF Mimarlık, mimarları Fernando Forte, Lourenço Gimenes ve Rodrigo Marcondes ve peyzaj tasarımcısı Juliana Freitas’ın çalışmaları ile mağazayı tasarlıyor ve yapı, 2016 yılında açılıyor.

Mağazanın dışında başlayan peyzaj tasarımının iç mekândaki görünümü.

İç mekan peyzajı.

Mağaza, yüksek tavanlı, geniş cam cepheleriyle öne çıkıyor. Ayrıca proje, iç mekân tasarımıyla ve Juliana Freitas tarafından yapılan çevre düzenlemesiyle ‘mağaza tasarımı’ konusunda yeni bir bakış açısı sunuyor.

Mağazanın üst katında yer alan showroom.

Bitkilendirmeler, caddede bulunan kaldırımlardan başlayarak kıvrımlı bir şekilde camdan mağazanın içine ulaşıyor. Platformlar, altı metreden fazla konsol ile tekrar dışarı uzanıyor.

Peyzaj tasarımı, mağazanın girişini vurguluyor.

Yaklaşık 800 metrekarelik mağaza, üç ana mekâna bölünerek düzenleniyor. İlk bölüm, kamusal alan ile mağazanın iç mekanı arasındaki geçişi sağlıyor.

Giriş mekânı.

Ana alanın ortasında, sadece altı ince gergi halatıyla asılan, büyük bir asma kat bulunuyor.15 metre genişliğindeki bu boşluklar, yerinde dökme beton ve metalin karışık yapısını keskin bir şekilde karakterize ediyor.

İç mekan peyzajı.

Projedeki iç mekan peyzajı ev sahibi rolünü üstleniyor ve markayı bir imza niteliğinde öne çıkarıyor. Ayrıca havada süzülmesi ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Mağazanın üst katında yer alan showroom.

Orta mekânda, girişteki gibi bir asma kat bulunuyor. Bu alan, iç mekân tasarımıyla ilgiyi mobilyaların üzerine topluyor.

Giriş kat planı.

Mimar Fernando Forte, "Mobilyaların mekanda ön plana çıkacağı bir ortam tasarladık." diyor.

Üst kat planı.

Mağazanın alt katında idari alanlar ve dış mekân mobilyaları için depo alanı bulunuyor.

Kesit.

Kesit.

Görünüş.

Proje

Lider Mağazası

Mimari ofis

FGMF Arquitetos

Tasarım ekibi

Bruno Suman, Daniela Zavagli, Desyree Niedo, Gabriel Mota, Guilherme Braga, Gustavo Hohmann, Henrique Dias, João Baptistella, Sonia Gouveia

Alan

928 m²

Tamamlanma yılı

2016

Yer

São Paulo, Brezilya

Fotoğraflar

Rafaela Netto

Çevre düzenlemesi

Juliana Freitas Paisagismo

Mühendislik

Gama Z

Aydınlatma elemanları

LIS

Seramikler

Portobello6. Estrutura Metálica - Skylight Estruturas

Klima Sistemi

Aris Climatização

Drenaj

Irrigmaster

Boya firması

Bricolagem, Ibratin, JS Pinturas