PKK'nın kullandığı cephane dolu demir kapılı mağara bulundu

HABER MASASI
Abone Ol

Güvenlik güçleri Hakkari'de teröristlerce kullanılan demir kapısı olan büyük bir mağara tespit etti. Mağaranın içerisinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

ANKARA (AA) - Güvenlik güçleri, Hakkari'de teröristlerce kullanılan büyük bir mağarada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hakkari genelinde tüm güvenlik güçlerinin koordinasyonuyla yürütülen terörle mücadele harekatı devam ediyor. Operasyon kapsamında gerçekleştirilen arama taramalarda Kovan Tepe mevkisinde teröristlerce kullanıldığı tespit edilen büyük mağara bulundu.
Çok sayıda silah ve bunlara ait mühimmatın ele geçirildiği mağaradan çok miktarda gıda malzemesi de çıktı. Mağaranın girişindeki demir kapı ise dikkat çekti.


3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı komutasındaki operasyona 1'inci Komando Tugay Komutanlığı, 2'nci Komando Tugay Komutanlığı, 2'nci ve 34'üncü Hudut Tugay Komutanlıkları, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, 7'nci Hudut Alay Komutanlığına bağlı komando birlikleri, hudut özel harekat birlikleri, jandarma özel harekat birlikleri, motorlu birlikler ile polis özel harekat birlikleri, emniyet unsurları ve geçici köy korucuları katılıyor.

3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı komutasındaki operasyondan görüntüler: