"1 TL'ye satıp 100 TL'ye işlettiğimiz bor madenini artık biz işleyeceğiz"

HABER MASASI
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Vizyoner’19 programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskiden 1 liraya sattığımız boru 100 hatta bin liraya geri alıyorduk. Şimdi kendimiz işleyeceğiz. Balıkesir'de temelini attığımız fabrikayla birlikte bor üretiminde atağa kalkacağız" dedi.

MÜSİAD Vizyoner’19 programında bor madeni konusunda resmi adımların atıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Helikopter, uçak ve askeri ürünlerde kullanılabilecek bor üretimine de başlıyoruz. Balıkesir'de temelini attığımız fabrikayla birlikte bor üretiminde atağa kalkacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Türkiye izin vermeden bu bölgede hiçbir proje hayata geçmez"

2023 hedeflerine için Türkiye hızla bu hedefleri gerçekleştirme yoluna girdiğinde ardı ardına saldırılara maruz kaldı.

Milletimizin moralini bozmak isteyenlerin moralini her alandaki başarılarımız ile kıracağız.

Bizi bu zorlu süreçte düşmanlarımızın attıkları taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır.

Türkiye'nin izin vermediği, içinde olmadığı, katkı vermediği hiçbir proje bu bölgede hayata geçmesi mümkün değil. Türkiye izin vermezse imkansız.

Bor madeni müjdesi

Yıllarca bor madeni üzerinden spekülasyonlar üretildi. Kimse bu bor ne işe yarar diye sormadı. Amaçları milleti kandırmaktı. Türkiye'de bor madenini gerçekten değerlendirecek çalışmaları biz yaptık. Boru işledik ve ürüne dönüştürdük. Helikopter, uçak ve askeri ürünlerde kullanılabilecek bor üretimine de başlıyoruz. Balıkesir'de temelini attığımız fabrikayla birlikte bor üretiminde atağa kalkacağız.

  • Eskiden 1 liraya sattığımız boru 100 hatta bin liraya geri alıyorduk. Şimdi kendimiz işleyeceğiz.