02 Kasım'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündeminden yaşanan önemli başlıkları sizler için derledik.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil için beş 'babayiğit'i açıkladı, Meteoroloji'den güzel haber, pastırma yazları geliyor, 71 yaşındaki Mustafa amcanın verdiği yaşam mücadelesine kadar birçok dikkat çeken detay haberimizde yer alıyor.
İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:
1. Yerli otomobili yapacak babayiğitler belli oldu: Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding
Cumhurbaşkanı Erdoğan, üretilecek
ilk otomobile talip olduğunu
belirterek: ''Son yıllarda elektrikli ve sürücüsüz araçlarla sektör yeni bir
gelişme gösterdi, sektörün üçüncü dönemini kaçırdık inşallah dördüncü dönemini
kaçırmayacağız'' diyerek yerli otomobil için 5 babayiğiti açıkladı, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding,
Turkcell ve Zorlu Holding.
2. Hakkari'den acı haber: 8 şehit
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında çıkan çatışmada 6 askerimiz ve 2 korucumuz şehit oldu.
Meteoroloji’den önümüzdeki hafta İstanbul’da hava sıcaklığının artacağı müjdesi geldi. Yapılan açıklamada bir süredir soğuk havanın etkisi altına giren İstanbul’da 6-17 Kasım tarihleri arasında hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği belirtildi.
4. Medipol Başakşehir Hoffenheim'i ağırlayacak
UEFA Avrupa Ligi C Grubunda mücadele eden temsilcimiz Medipol Başakşehir, 4.hafta maçında Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda Hoffenheim'ı ağırlayacak. Hafta sonu aldığı Atiker Konyaspor galibiyetiyle ligde 2.sıraya yükselen Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'nde de ilk galibiyetini almak için sahaya çıkacak.
5. Tahkim Kurulu Caner Erkin'in 6 maçlık cezasını onadı
Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin'e verilen 6 maçlık cezayı onadı. Tahkim Kurulu ayrıca para cezası onarken, erteleme talebini de reddetti.
6. Real Madrid Cüneyt Çakır'ı UEFA'ya şikayet edecek
Real
Madrid-Tottenham maçında tartışmalı kararlara imza atan Cüneyt Çakır, İspanyol
basınının ve Real Madrid'in hedefinde. Real Madrid,
yedikleri ilk golde tartışmalı bir karara imza atan Cüneyt Çakır'ı UEFA'ya
şikayet etme kararı aldı.
7. Ziraat Türkiye Kupası eşleşmeleri belli oldu
Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu Kura Çekim Töreni, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda yapıldı. Kura törenine TFF yetkilileri ile kulüp temsilcileri katıldı. Kura çekiminde 4. turdan gelen 27 takımın yanı sıra 2016-2017 Sezonu ZTK Şampiyonu Atiker Konyaspor ile geçen sezon sonunda Süper Lig’de ilk 4 sırada yer alan Beşiktaş, Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray olmak üzere toplam 32 takım yer aldı. Kupada 5. tur müsabakaları çift maç eleme usulüne göre yapılacak. İlk maçlar ise 28-29-30 Kasım tarihlerinde oynanacak.
8. Merkez Bankası Başkanı: Dijital paralar üzerine çalışma yapan bir grup oluşturuldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)
Başkanı Murat Çetinkaya, bu yılın 4'üncü Enflasyon Raporu’nun tanıtımı amacıyla
düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamayla, TCMB
olarak dijital para gelişimini yakından takip ettiklerini ve bu paraların iyi
tasarlandıkları halde finansal katkı sağlayacaklarını belirtti. Çetinkaya
ayrıca TCMB’nin dijital paralar üzerine çalışması için piyasa
katılımcılarından, politika yapıcılardan ve düzenleyicilerden oluşan bir grup
oluşturulduğunu bildirdi.
9. Apple Haritalar Afyonkarahisar'ın adını yanlış yazdı
Google Haritalar ve Yandex Haritalar’ı geride bırakarak önemli bir çıkış yakalamaya çalışan Apple Haritalar, Afyonkarahisar'ı Ayfonkarahisar olarak gösteriyor.
10. 16 metrekareye sığdırılmış bir yalnızlık hikayesi
Tarsus’ta başlayan 71 yıllık bir hikayenin başkahramını Mustafa Gök. Sebze arabasıyla büyük hayallerle İstanbul’a geldi. Evlendi, üç çocuğu oldu fakat 17 senedir yalnız. İstanbul Bahçelievler’de 16 metrekare berber dükkanında hem çalışıyor hem de yaşama mücadelesi veriyor. Kanaryaları ve çiçekleri arkadaş edinmiş kendine Mustafa amca, tek isteği ise kimseye muhtaç olmamak.