10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi
13 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Diyarbakır'daki hain tuzakta iki askerimiz şehit oldu, Caner Erkin için 2 yıl hapis istendi... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!
Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Diyarbakır'daki hain tuzakta iki askerimiz şehit oldu, Caner Erkin için 2 yıl hapis istendi... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.
İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “TSK gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla vatanımızın güvenliğini temin ediyor. Sivilleri canlı kalkan olarak kullanan, tuzaklarla çocukları katleden terör örgütünün makyajı tel tel dökülüyor. Şu an itibarıyla 3400 teröristi etkisiz hale getirdik. Afrin'e girdik, giriyoruz, çok fazla bir şey kalmadı. Biz Afrin'i gerçek sahiplerine teslim etmek için giriyoruz.” ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Tillerson'ı görevden alarak yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu atadı.CIA'in yeni direktörünün ise Şubat 2017'de CIA Direktör Yardımcılığı görevine atanan Gina Haspel olacağı duyuruldu. Haspel, bu göreve getirilen ilk kadın olacak.
Avrupa Dijital Ekonomi ve Toplum Komiseri Mariya Gabriel yaptığı açıklamada sanal para madenciliğinin tamamen yasal olduğunu ve enerji tüketimiyle alakalı herhangi bir sınırlamanın söz konusu olmadığını açıkladı. Avrupa Dijital Ekonomi ve Toplum Komiseri Mariya Gabriel yaptığı açıklamada sanal para madenciliğinin tamamen yasal olduğunu ifade etti.
Belçika’nın Valon Bölgesinde yaşayan 14 yaşındaki Hugo isimli genç, bir anlık dalgınlık sonucunda cep telefonunu küvetteki suya düşürdü. Telefonu ve şarj kablosunun küvetteki suyla temasının ardından oluşan elektrik akımı sonucunda hayatını kaybeden gencin küvete şarj kablosuyla girdiği öğrenildi. Kapıldığı elektrik akımı sonucunda vücudunda ciddi yanıklar oluşan genç, tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Bu gibi olaylar bizlere telefonların çok daha dikkatli kullanılması gerektiğini gösteriyor. Çünkü Belçikalı Hugo, telefon ve şarj üniteleri yüzünden yaşamını yitiren ilk kişi değil. Bu konuda çok daha dikkatli olmalı ve kullanım alanlarını çok iyi belirleyerek tüm ihtimalleri düşünmeliyiz.
Apple Music, piyasaya sürüldüğünde Spotify’ın en ciddi rakibi olarak görülüyordu. 2017 yılının Haziran ayı ortalarında yapılan açıklamalarda Spotify’ın 50 milyonücretli kullanıcıya sahip olduğu açıklanırken Apple Music’in aynı dönemde 27 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğu açıklanmıştı. Sürekli kullanıcı sayısını artırmayı başaran Apple Music yetkililerinden Eddy Cue’nin yaptığı yeni açıklamaya göre uygulama 38 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı. Bu rakamla beraber Apple Music’in sadece 9 ay içinde 9 milyon ücretli kullanıcı kazandığı görülüyor ki bu da ay başına 1 milyon ücretli abone kazanmak demek.