10 Şubat 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

HABER MASASI
Abone Ol

10 Şubat 2020 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 10 Şubat 2020 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

İdlib'den acı haber: 5 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de rejim güçlerinin topçu ateşi sonucu 5 askerin şehit olduğunu, 5 askerin de yaralandığını açıkladı.

Esed rejimine Türkiye'den sert yanıt: 115 hedef yerle bir edildi

Suriye'de Esed rejiminin 5 askerimizin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırısından sonra Milli Savunma Bakanlığı bir açıklamada bulundu. Rejime ait hedeflere meşru müdafaa kapsamında atışların devam ettiğinin bildirildiği açıklamada, 101 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bankaların aldığı EFT ücretlerine indirim yapıldı

BDDK ve Merkez Bankası, banka müşterilerinden alınan ücret ve komisyon ücretlerinde indirime gitti. Buna göre EFT işlemlerinde, internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 1 lira, ATM'den yapılan işlemlerde 2 lira, şube ve diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 5 lira olarak belirlendi.Oscar tarihinde bir ilk: Ödüller sahiplerini buldu 🎬 Oscar ödülleri görkemli bir tören eşliğinde sahiplerine verildi. Güney Kore yapımı "Parazit" (Parasite), ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film ödülüyle Oscar tarihine adını altın harfle yazdırdı. Gişe hasılatı ile rekor kıran Joker'in başrolü Joaquin Phoenix ise 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazandı. Judy filmi ile 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü Renee Zellweger kazandı. 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülünü alarak Brad Pitt oyunculuk dalındaki ilk Oscar'a uzandı.⚔️ Elon Musk'tan, Zuckerberg'e savaş ilanı: Facebook'u silin Teknolojinin dahi çocuğu Elon Musk, Twitter'daki 31 milyon takipçisine "Facebook'u silin. Facebook devri bitti" çağrısı yaptı. Musk, 2018'de Tesla ve SpaceX'in Facebook hesaplarını silmişti.💉Koronavirüsüne panzehir bulanlara Jackie Chan’den büyük ödül Çin'in Vuhan şehrinden başlayan dünyanın korkulu rüyası haline gelen koronavirüse karşı Jackie Chan koronavirüse karşı panzehir geliştiren kişi ya da kişilere 1 milyon yuan (yaklaşık 143 bin dolar) ödül vereceğini duyurdu.