17 yıl önce eylemciydi, şimdi ise başbakan

HABER MASASI
Abone Ol

1999 yılında ABD Başkanı Bill Clinton aleyhindeki protesto gösterilerindeki eylemci, şimdi ABD Başkanı Obama'yı Başbakan olarak karşıladı.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama, protesto gösterileri eşliğinde iki günlük ziyaret için dün Yunanistan'a geldi. Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakan Aleksis Çipras ile görüşen Obama, görev süresi içerisinde Yunanistan'a ilk kez resmi bir ziyaret düzenledi.

19 Kasım 1999'da Atina'ya gelen ABD Başkanı Bill Clinton aleyhinde düzenlenen büyük protesto gösterilerinde ön saflarda yer alan Aleksis Çipras, bu kez 17 yıl sonra ülkeyi ziyaret eden ilk ABD Başkanı olan Obama'yı Başbakan olarak karşıladı.


Hürriyet'te yer alan habere göre Çipras, Obama'yı “Ziyaretiniz bizim için büyük sevinç ve onur kaynağı" diyerek selamladı. Büyük beklentilerle Yunanistan'da yönetime gelen ve ülke ekonomisini düzeltebileceği düşünülen Çipras, birçok sempatizanı tarafından da eleştirildi.

Avrupa turu öncesinde açıklama yapan Obama, ABD ile NATO arasındaki ilişkilere de değindi. ABD'nin, Donald Trump başkanlığında NATO ile stratejik bağlılığında bir değişiklik olmayacağını kaydetmişti.
0. 1999'daki o protesto gösterilerinden görüntüler