2. İstanbul Karagöz Festivali başladı

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Bu yıl 2.'si düzenlenen İstanbul Karagöz Festivali başladı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, 31 Ekim tarihine kadar sürecek.

Açılışı Eyüp Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen ve bu yıl 2. kez düzenlenen İstanbul Karagöz Festivali, çocukların yoğun katılımıyla başladı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın açılışını yaptığı etkinlikte Aydın, çocuklara kitap okumaları ve ailelerine yararlı bir birey olmaları konusunda önerilerde bulundu.

Karagöz Festivali kapsamında gösteriler, atölyeler, sergiler, söyleşiler ve Çat Kapı Karagöz etkinlikleri ile İstanbul’da bir ay boyunca Karagöz rüzgarı esecek.

2. İstanbul Karagöz Festivali, birbirinden farklı etkinlikleri çocuklarla buluşturacak

Yazar Üstün İnanç’ın ‘Onur Konuğu’ olarak yer alacağı 2. İstanbul Karagöz Festivali kapsamında 2 Ekim akşamı düzenlenecek ödül töreninde, Karagöz sanatına katkı sağlamış kişi ve kurumlara ‘Yaşam Boyu Onur’, ‘Emek’, ‘Destek’ ve ‘Katkı’ ödülleri verilecek. Ayrıca Yaşayan İnsan Hazinesi Orhan Kurt, Metin Özlen ve Tacettin Diker adına, genç kuşak üç Karagöz sanatçısına ödül takdim edilecek.

Albayrak Medya Grubu'nunBilge Çocuk dergisi ile sponsor olduğu etkinlikte, çocuklara ücretsiz olarak Bilge Çocuk dergisi dağıtıldı.

Bilge Çocuk dergisi, ücretsiz olarak çocuklara dağıtıldı

GZT ve Yeni Şafak, etkinliği yerinde takip etti. GZT, açılış programı boyunca Instagram hikayeler bölümünden paylaşımlarda bulunarak, takipçilerini Festival ile buluşturdu.

Festival, ay sonuna kadar devam edecek.

2. İstanbul Karagöz Festivali, 31 Ekim'e kadar devam edecek