200 filmin ardından gelen ödül: Oscar!

HABER MASASI
Abone Ol

Dünyaca ünlü aktör Jackie Chan; 54 yıl önce çocuk oyuncu olarak başladığı sinema kariyerinde rol aldığı 200 filmin ardından Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin verdiği onursal ödülle Oscar'a layık görüldü.

Sanatçıya ödülünü vermek için sahneye; 1999 yılında "Bitirim İkili" filminde Chris Tucker tarafından çağrıldı. Onursal Oscar'a layık görülen Chan'in bu zamana kada Oscar alamamasının sebebi ise: Akademinin dövüş sanatları ile macera ve komedi türündeki filmleri adaylığa koymaması.

0. Chan'in ödül alma anı
"23 yıl önce Slyvester Stallone'nin evinde Oscar ödülü görmüştüm. Ödülü öpüp kokladım ve o an ben de o ödülü almaya karar verdim. Film endüstrisinde geçirdiğim 56 yıl, 200'den fazla film, kırılan onlarca kemikten sonra nihayet ödülü aldım. Eskiden annem ve babamla Oscar törenini izlerdik. Babam hep, 'O kadar filmden sonra sen neden Oscar alamıyorsun' diye sorardı" diyen Chan; "Çinli olmaktan gurur duyuyorum. Hayranlarıma teşekkür ediyorum. Film çekmeye, camlardan atlamaya, tekme ve yumruk atmaya, kemiklerimi kırmaya devam edeceğim" diyerek mutluluğunu dile getirdi.