2016 yılında kaybolan ve polise teslim edilen para 120 milyon TL

HABER MASASI
Abone Ol

Sıklıkla kaybolan eşyaların yanında bir yıl içinde büyük bir miktarda bulunan paralar polise teslim edildi.

Geçtiğimiz yıl, kaybolan paraların tamamı 3.67 milyar yen (32 milyon dolar) yani Türk parasıyla 120 milyon TL ederken, bu miktarın dörtte üçü Metropolitan Polis Departmanına göre doğru ellere ulaştı. Japonların nakit paraya olan ilgisinin ve nakit tutma isteğinin bir belirtisi olarak yansıyabilecek bu özellik aynı zamanda kayıp eşyanın yerini bulması için gösterilen çabanın da bir simgesi olarak dikkat çekiyor.

2015 yılında yaklaşık 103 trilyon yen nakit olarak piyasada dolaşırken, bu rakam Japonya'nın yıllık üretiminin yüzde 19'una denk geliyor. Bank of Japan'ın gelişmiş 18 ülke arasında yaptığı araştırmaya göre bu oran en yüksek olarak Japonya'da gözleniyor.

Bunun yanı sıra suç oranının düşüklüğü ve soyulma korkusunun yok denecek kadar az olması dünyadaki en kalabalık şehirlerin başında gelen Tokyo'yu farklı bir yere koyuyor. Hatta kafelerde iPhone'larını bırakıp sipariş vermeye kasaya giden insanlar bu özellikleriyle dikkat çekiyor. Uzmanlar ise bu rahat davranışların Japon kültüründen ve ahlaki eğitimden kaynaklandığını söylüyor.

Kaynak: Ontrava