2017'nin etkileyici 10 reklamı

HİKMET YALÇINKAYA
Abone Ol

Türkiye'de reklamcılık sektörü her geçen gün başarısını yukarılara taşımayı başarıyor. Geçtiğimiz yıldan akıllarda kalan en beğenilen 10 reklam filmine hep birlikte göz atalım.

2017 yılının en beğenilen 10 reklamı...

1. ALLIANZ: HAYDİ SÖYLE!
Yıllarca İbrahim Tatlıses’ten dinlediğimiz ‘Haydi söyle’ şarkısı, geçtiğimiz yıl Kalben’in sesinden reklam kuşaklarında karşımıza çıktı. Allianz’ın sağlık sigortasını konu alan reklamında, ebeveynlerin çocuklarına yönelik duygu ve fedakarlıkları anne karnından başlayan görüntülerle izleyicilere aktarılıyor.
2. AXE: ERKEKLER DE AĞLAR
Yıllardır dünyada çok konuşulan reklam kampanyalarına imza atan ve bu kampanyaları Türkiye’ye de başarıyla uyarlayan Axe, bu yıl hem kendi iletişim çizgisi hem de kategorisi açısından sıradışı bir işe imza attı.
3. VESTEL: SATMIYORUZ!
Bu yılki Anneler Günü için Vestel tarafından hazırlanan reklam, yılın en iyileri arasında yer almayı fazlasıyla hak ediyor.
4. PRİMA: GERÇEK ANNELER
Kategorisinin lideri konumundaki markanın geçtiğimiz yıl yayınlanan televizyon reklamlarında Uşak’tan Mardin’e, oradan Rize’ye kadar Türkiye’nin çeşitli yerlerinden annelere tek bir soru soruluyordu: Neden Prima’yı tercih ediyorsunuz?
5. NETFLIX YIKILIYOR
Stranger Things için Gizemli olaylara ilişkin televizyon programlarıyla fenomenleşmiş Sadettin Teksoy’un dizinin geçtiği Hawkins kasabasında yaptığı ‘özel haberle’ duyuruldu.
6. MEPHISTO: İMZANIZ BOŞA GİTMESİN
Kitapçı Mephisto tarafından hayata geçirilen uygulama tam da böyle bir örnek. Müşterilerinin kalem almadan önce mutlaka karalama/imza atma denemeleri yapmasından yola çıkan marka, bu basit alışkanlığı bir fırsata çevirdi. Kalem bölümündeki duvarlara çeşitli sivil toplum örgütlerinin imza kampanyalarının dokümanları asıldı ve müşteriler kalemleri denerken bu kampanyalara imzalarıyla destek vermeye davet edildi. 
7. DÜNYANIN İLK SESSİZ TEZAHÜRATI
Beşiktaş bu yıl yalnızca #ComeToBeşiktaş çılgınlığıyla değil, konvansiyonel reklam yoluyla da dikkat çekmeyi başardı. Daha önce tezahüratta desibel rekorları kırmış, yakın zamanda Vodafone Park’ta oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında rakibi Leipzig’in golcüsü Timo Werner’ı sesle ‘sakatlamayı’ başarmış Beşiktaş taraftarları, geçtiğimiz yıl iç sahada Benfica ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde, dünyada bir ilk olarak ‘sessiz tezahürat’ yapmaya davet edildi. 
8. FİAT EGEA: TELEVİZYONA DEĞİL TELEFONUNA BAK
Yılın en iyi işlerinden biri, çok parlak bir medya planlama fikri. Fiat Egea, son dönemin en popüler yerli dizilerinden ‘İçerde’ ile işbirliği yaparak, televizyon izleyicilerine sıradışı bir deneyim yaşattı.
9. VODAFONE: HER YERDE ÇEKİYORUZ DİYE ÖZÜR DİLİYORUZ
Yılın en çok beğenilen ve gülümseten işlerinden biri Vodafone’a ait. Marka, yüksek çekim gücüne dikkat çekmek üzere dağ başında, denizin ortasında, ormanın kuytusunda çekilmiş reklamlarla izleyicinin karşısına çıktı. 
10. ATASAY: TAK SANA YAKIŞANI
Marka tarafından Aralık ayında yayına sokulan reklam, kategorisinin uzlaşımlarına meydan okuyan cesur bir çalışma olmuş.