29 Ağustos 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

HABER MASASI
Abone Ol

29 Ağustos 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 29 Ağustos 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Öğrencilerin merakla beklediği KYK yurt sonuçları açıklandı

Birçok öğrencinin merakla beklediği KYK yurt sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yurt başvuru sonuçlarının açıklandığı haberini verdi.

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın parlamentoyu askıya alma teklifini Kraliçe onayladı

İngiltere Hükümeti, Kraliçe 2. Elizabeth'ten, Eylül ayında tatilden dönerek çalışmaya başlaması planlanan Parlamento'yu askıya almasını talep etti. Kraliçe talebi onayladı.

Boris Johnson istedi, Kraliçe onayladı: Parlamento askıya alınıyorApple çalışanlarının Siri kayıtlarını dinlemesinin ortaya çıkmasının ardından şirket özür diledi Apple çalışanlarının Siri kayıtlarını dinlemesinin ortaya çıkmasının ardından şirket özür diledi ve bu noktada yeni bir opsiyon sunduğunu bildirdi. Bundan böyle Siri etkileşimlerinin kaydedilip edilmemesini kullanıcılar seçebilecek. Üstelik yanlış seslendirme sonrasında aktif olan Siri'nin elde ettiği komutlar ve diğer sesler de tamamen silinecek. Apple özür diledi: Kaydedilen Siri verileri siliniyor!Huawei Mate 30'da Android ve Google servisleri yer almayacak Google, Huawei Mate 30'un Android ve Google servislerinden yararlanamayacağını açıkladı. Bu açıklama üzerine Huawei de yeni tepe seviyesi modelde Android kullanılmayacağını duyurdu. Sonunda netleşti: Huawei Mate 30'da Android ve Google servisleri yer almayacak!Ünlü gurme Vedat Milor'ın Twitter'da düzenlediği anketten 'Balığa limon sıkılır' sonucu çıktı Ünlü gurme Vedat Milor, Twitter hesabından bir anket yaparak takipçilerine 'Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı?' sorusunu sordu. 468 bin 779 kişinin katıldığı anketin kazananı 'balığa limon sıkılır' diyenler oldu. Milor, anketi sonuçlandırdıktan sonra kendi şahsi fikrini açıkladığı bir video yayınladı.Vedat Milor'un anketi sonuçlandı: 'Balığa limon sıkılır'Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, Netflix'in popüler dizisi La Casa de Papel kadrosuna katıldı Paris Saint Germain forması giyen Neymar, Netflix'in en popüler yapımlarından olan dünyaca ünlü dizi La Casa de Papel kadrosuna katıldı. Brezilyalı yıldız, dizinin 3. sezonunun 6. ve 8. bölümlerine eklenen yeni sahnelerde 'Joao' isimli Brezilyalı bir keşişi canlandıracağını açıkladı.La Casa de Neymar: Brezilyalı yıldız keşiş oldu