595 terörist etkisiz hale getirildi: Gözler Münbiç'te

HABER MASASI
Abone Ol

Barış Pınarı Harekatı’nda 7. gün... Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının 595'e ulaştığını açıkladı. Tel Abyad ve Resulayn'ın terörden temizlenmesinin ardından bugün gözler Münbiç'te. Münbiç'in kuzeyindeki Cerablus'ta da Türk askerlerinin hareketliliğinin arttığı gözleniyor.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Başarılı şekilde devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısı 595 oldu."

2 askerimiz şehit düştü

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Münbiç bölgesindeki havanlı saldırıda 1 askerimiz şehit düştü, 7 askerimiz de yaralandı. Bakanlık bölgedeki hedeflere anında karşılık verildiğini ve 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Terör örgütü Mardin Kızıltepe'ye havanla saldırdı

Mardin'in Kızıltepe ilçesine YPG/PKK'lı teröristlerce havan ve roketle düzenlenen saldırılarda 2 sivil yaşamını yitirdi, 12 kişi yaralandı.

MSO Münbiç'e ilerliyor

Münbiç sınırında güvenli bölgede bekleyen Türk tankları ve MSO ordusu birlikleri, Münbiç`e doğru ilerlemeye başladı.

DHA

Bölgeden çatışma sesleri duyuluyor. Fırat'ın batısında Münbiç sınırında operasyon için hazır bekleyen Türk tankları, zırhlı araçlar ve MSO birliklerinin yer aldığı ağır silahlı araçlar, Münbiç'e doğru harekete geçti.

AA

DHA

Sınırı geçen TSK ve MSO, Münbiç merkeze doğru ilerliyor. Bölgeden çatışma sesleri duyulmaya başlandı.

Mete Yarar'dan 'harekat gerekli mi?' diyenlere cevap!
Dünya Politika

Gülnur Aybet'ten gerçekleri duyan FOX spikeri canlı yayında çıldırdı
Barış Pınarı Harekatı 6. gününde tüm hızıyla devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, FOX News kanalında harekata dair değerlendirmelerde bulundu. Fox News spikeri Leland Vittert’in programına konuk olan Prof. Dr. Aybet'in, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili değerlendirmeleri Fox spikerinin zoruna gitti. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Aybet, büyük beğeni topladı.