87 yaşındaki Halime Nine Fethiye’de yamaç paraşütü yaptı

ASLI BAYRAM YILMAZ
Abone Ol

Geçen yıl torunuyla birlikte yamaç paraşütü yapan Halime Akcan ortaya çıkan görüntüleri sayesinde sosyal medyada fenomen oldu.

Denizli’de yaşayan 87 yaşındaki Halime Akcan ile torunu Günay Tutgun’un yamaç paraşütü deneyimi sosyal medyada büyük ilgi gördü.

0. İşte, o anlar;
0. Bir anda karar verdi

Denizli'de yaşayan Halime Akcan, geçen yıl Ölüdeniz’de yamaç paraşütü pilotluğu yapan torunu Günay Tutgun'u ziyaret etti. Yamaç paraşütü yapanları izleyen yaşlı kadın aynı deneyimi kendisi de yaşamak istedi. 

0. Kontrol Halime Nine’de
Babadağ'ın bin 700 metre pistine çıkan Halime Akcan ile Tutgun tandem (ikili) uçuş yaptı. Günay Tutgun, uçuşu kamerayla görüntüledi. Tutgun zaman zaman paraşütün kontrolünü ninesine verdi. 
0. 500 bin kişi izledi
Tutgun'un görüntüleri yaklaşık 15 gün önce sosyal medya hesabına yüklemesiyle birlikte video, çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı. Görüntüler, bazı sosyal medya gruplarında yaklaşık 500 bin kişi tarafından izlendi.
0. “Gökyüzünde muhabbet ettik”
Günay Tutgun, “Gökyüzünde anneannemle muhabbet etme şansına erişmiştim. '7'den 77'ye' diye herkes tarafından bilindik bir laf vardır. Ben bunu yamaç paraşütü için değiştirip '3'ten 103'e' diyebilirim. Benim en yaşlı yolcum 93 yaşındaydı. Arkadaşlarımın uçurduğu 101 yaşında insanlar da gördüm. Her yaz 3-4 yaşında çocuklar uçuş yapıyor. Bu nedenle yamaç paraşütü kurallara uyulduğu sürece her yaş grubundaki insanların yapabileceği bir spor" ifadelerini kullandı.