ABD seçimlerinde oy kullanan ünlüler

ÖMER FURKAN ÇINAR
Abone Ol

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları bugün kritik ara seçimler için sandık başına gitti. Ülkemizde de olduğu gibi seçim kampanyası boyunca Amerikalı ünlüler, seçmenleri oy vermeye ikna etmek için çağrıda bulundu. Birçok Hollywood yıldızı seçimde oy kullandığını gösteren selfielerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

İşte Julia Roberts'tan Beyonce'ye, Taylor Swift'ten Justin Timberlake'e, Madonna'dan Will Smith'e ünlülerin seçim selfie'leri...

0. 1) Madonna

Donald Trump'ın ABD Başkan'ı olduğu dönemde bir gösteri sırasında Ünlü şarkıcı Madonna Trump'a olan tepkisini küfür ederek göstermişti. Bu seçim kampanyası boyunca da muhalif tavrını korudu.

0. 2) Julia Roberts

Oscar ödüllü başarılı oyuncu Julia Roberts, oy kullandıktan sonra yakasına taktığı 'Oy verin' yazılı sticker ile selfie çekti. O görüntüyü sosyal medya hesaplarından paylaştı.

0. 3) Will Smith

Donald Trump'ın İslam karşıtı söylemleri sonrası Will Smith, ''Müslümanlar hakkında söylenen deli saçması şeyler söylemeye devam ederse başkan adayı olmayı düşünürüm'' demişti.

0. 4)Demi Lovato

Demetria Devonne Lovato ya da bilinen sahne adıyla Demi Lovato, oy kullanma işlemini gerçekleştirdiği anların görüntülerini 'Bir oy çok şeyi değiştirebilir' notuyla Instagram hesabından takipçileriyle paylaştı.

0. 5) Blake Lively ve Ryan Reynolds
0. 6) Justin Timberlake
0. Neil Patrick Harris
0. 7) Alicia Keys
0. 8) Ricky Martin
0. 9) Mandy Moore

Şarkıcı ve sinema oyuncusu Mandy Moore da oy kullanma işlemi sonrası selfie çektirip paylaşan ünlüler arasında. Fotoğrafta en dikkat çeken kısım ise ' Oy kullanmak internet üzerinde mızmızlanmaktan %100 daha etkilidir' yazılı tişörtü oldu.

0. 10) Oprah Winfrey
0. 11) Taylor Swift

Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift, oyunu kullandıktan sonra çektiği fotoğrafı Instagram hikayesinden paylaşmakla yetindi.

0. 12) Jannifer Garner
0. 13) Olivia Wilde
0. 14) Jada Pinkett
0. 15) Nick Jonas
0. 16) Kim Kardashian
38 yaşındaki reality şov yıldızı, yakasına yapıştırdığı “I voted” (Oy verdim) yazılı etiketle çektiği selfie’sini Instagram’daki 120 milyon takipçisiyle paylaştı.
0. 17) Kanye West
Donald Trump’ı desteklemesiyle bilinen ve kısa süre önce ziyaretine giden 41 yaşındaki West ise son olarak kullanıldığını itiraf ederek politikadan uzak duracağını söylemesinin ardından seçimlerde sessizliğini korudu.
0. 18) Meghan Markle

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin yeni gelini ABD vatandaşı Markle da oy kullanan ünlüler arasındaydı.

0. 19) Jimmy Kimmel

Amerikan televizyonlarında yaptığı talk-show programlarıyla bilinen şovmen Jimmy Kimmel, avucunun içine yazdığı 'oy kullan' yazılı fotoğrafını paylaştı.

0. 20) Salma Hayek