ABD'den Türkiye açıklaması: Gerginliklere rağmen sağlam dost ve müttefikiz

HABER MASASI
Abone Ol

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamada bulundu: "Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir".

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği, bir Amerikalı yetkilinin doların 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu haberlerini yalanlayarak, "Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Büyükelçiliği'nden açıklama

Büyükelçilik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ve ABD'nin dostluğu ve müttefikliğinin sürdüğünü vurguladı.

Büyükelçiliğin mesajında şu ifadeler yer aldı:

  • "Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir. Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır."

GZT Dosya: Brunson Günlükleri
Gündem

Brunson Günlükleri: Bilal Kenasari ABD'den bildirdi
Türkiye ABD ilişkilerinin en önemli konu başlıklarından birisi hiç şüphesiz Amerikalı Papaz Andrew Craig Brunson oldu. ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, “Türkiye'ye geniş yaptırımlar uygulanacak" diyerek açık bir şekilde tehdit etmekte herhangi bir sıkıntı görmedi.

Tüm bu gelişmeleri ABD Kongresi önünden, Anadolu Ajansı'nın ABD muhabiri Bilal Kenasari ile değerlendirdik.

Brunson Günlükleri: 90 saniyede kim bu Brunson?
Türk Amerikan ilişkilerinin son dönemdeki en önemli konu başlıklarından birisi hiç şüphesiz Amerikalı Papaz Andrew Craig Brunson. ABD Başkanı Donald Trump, 'Türkiye'ye geniş yaptırımlar uygulanacak' diyerek Türkiye'yi açık bir şekilde tehdit etti. Bu tehdidin sebebi ise Türkiye'de 'sıradan' bir rahip olduğu iddia edilen Andrew Craig Brunson'ın tutuklu olması gösterildi. Peki, Türkiye ve ABD arasında ki iplerin gerilmesine sebep olacak, diplomatik bir krize start verecek kadar önemli bir isim mi Andrew Brunson?


ABD ve Türkiye arasındaki gerilimin dayanağı: Magnitsky Yasası
Türkiye ve Amerika ilişkilerinin son dönemde iyice gerilmesinin ardından, ABD skandal bir karara imza atarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yaptırım kararı aldı. Skandal kararın dayandırıldığı Magnitsky Yasası nedir?
1 dakikada Magnitsky Yasası…