ABD’li araştırma şirketi: ‘İslam 2070’e kadar dünyanın en büyük dini olabilir’

HABER MASASI
Abone Ol

ABD'li araştırma şirketi Pew, 2070 yılına kadar İslam'ın dünyanın en büyük dini olabileceğini açıkladı. İslam'ın diğer bütün dinlerden daha hızlı yayıldığına da dikkat çekti.

ABD'li araştırma şirketi Pew'in dünya dinlerinin geleceği hakkında yaptığı çalışmada, mevcut eğilimin devam etmesi halinde 2070 yılında İslam dininin Hristiyanlığı geçeceğini ve dünyanın en yaygın dini olacağı belirtildi.

Araştırmada, dünyadaki Müslüman sayısının 1.6 milyar olduğu, buna karşılık 2.17 milyar Hristiyan'ın yaşadığı ifade edildi. Yapılan tahminlere göre bu sayılar 2050'ye gelindiğinde sırasıyla 2.92 milyar ve 2.76 milyar olacak. 2070 yılındaysa iki dinin mensuplarının eşitlenmesi ve İslam'ın öne geçmesi bekleniyor.

Pew'in araştırmasına göre, Müslümanların diğer dinlerle karşılaştırıldığında daha çok çocuğa sahiptir. Müslüman kadınların doğurganlık oranı 3.1 iken, diğer tüm dinler bir arada düşünüldüğünde, bu oran 2.3.

Müslümanlar tüm dinler arasında en genç nüfusa sahip

İkinci neden, Müslümanların tüm dinler arasında en genç nüfusa sahip olması. Yaş ortalaması 2010'da 23 olan Müslümanlar, diğer dinlere göre 7 yaş daha genç. Yani çocuk sahibi olma aşamasındaki Müslümanlar, dünya nüfusunun en büyük payını sahiplenmeye yakın.

Avrupalılar Müslümanları nasıl görüyor?

2016 baharında Pew'in yaptığı ankete göre, İtalya, Polonya, Macaristan ve Yunanistan'da çoğunluk Müslümanlara olumsuz bir yaklaşımı olduğunu söylerken, Fransa, Almanya ve İngiltere ile Avrupa'nın kuzey ve batısındaki bazı ülkeler de olumlu düşünenlerin oranı çok daha fazla olduğu belirtildi.