Adobe iki bağımsız fotoğrafı birleştirerek sanat eseri oluşturuyor

HABER MASASI
Abone Ol

Adobe, yeni geliştirdiği yapay zeka algoritmasıyla birlikte iki bağımsız fotoğrafları renk, ışık ve perspektif değerlerini gözeterek değiştiriyor ve sanat eserine dönüştürüyor.

Adobe ve Cornell Üniversitesi araştırmacıları, iki farklı fotoğrafı yapay zeka desteğiyle bir araya getirip sanat eserine dönüştürmeyi başardı. Görüntü teknolojileri için büyük önem taşıyan yeni yapay zeka algoritması, renk, ışık ve perspektif değerlerini göz önüne alarak ortaya şaşırtıcı fotoğraflar çıkarabiliyor.
Prisma artık videoları da sanat eserine çevirecek
Adobe'un yeni algoritması işlem gerçekleştirirken renk, ışık ve perspektif değerlerini göz önünde bulunduruyor.

Fotoğraflar için geçerli olan bu teknik, aslında geçtiğimiz dönemlerde Facebook ve Google tarafından da aktif bir şekilde kullanıldı. Hatta özellikle son dönemlerde yüzbinlerce kişi tarafından indirilen Prisma da bu görevi başarılı şekilde yerine getiren uygulamalar arasındaki yerini aldı. Fakat Adobe'un yeni sistemi, fotoğraf birleştirme özelliğine derin öğrenme teknolojisiyle birlikte farkı bir boyut daha kazandırıyor. Sonuç olarak farklı stillerdeki iki fotoğraf harmanlanarak ortaya sanat eserleri çıkıyor.
İki fotoğraf bir araya getirilerek ortaya sanat derecesinde fotoğraflar çıkabiliyor.

Adobe, bu yeni geliştirdiği algoritmayı Photoshop ya da Lightroom'a entegre etmeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak birleştirme işleminin hızlı ve kaliteli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için yüksek performanslı bilgisayarlar şart. Elbette buna ek olarak algoritmanın bağımsız bir mobil uygulamaya dönüştürülmesi ve bu şekilde sunulması da söz konusu.