Akın akın geliyorlar: Köyde kelebek istilası

HABER MASASI
Abone Ol

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Karakışla köyünde 2 haftadır geceleri ortaya çıkan kelebekler vatandaşları zor anlar yaşatıyor. Köyün her yerine saran kelebekler şimşir ağaçlarını kurutuyor.

Edinilen bilgiye göre Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Karakışla köyünde 2 haftadır geceleri ortaya çıkan kahverengi benekli kelebekler vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Geceleri çoğalıyorlar

Evlerin içine kadar giren kelebekler yüzünden dışarıya çıkamayan vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor. Sabahın ilk ışıklarıyla çevrede bulunan ağaçlara sığınan kelebekler hava kararınca yeniden ortaya çıkıyor.

Şimşir ağaçlarını kurutan şimşir kurdu kelebeği ile ilgili bölgede ilaçlama yapılacak.

Şimşir ağaçlarının düşmanı

Bölgedeki şimşir ağaçlarını kurutan kelebekler, bıraktıkları tozlarla alerjisi olan köyde bulunan 3-4 kişinin rahatsızlanmasına neden oldu.

Karakışla Köyü Muhtarı Nurettin Değirmenci, kelebek istilasına ilişkin şunları kaydetti:

  • "Yaklaşık 2 haftadır köyümüzde çok yoğun şekilde kelebekler var. Biz daha önce böyle bir şey görmedik. Biz yetkilileri bekledik. Bunların şimşir kurdu kelebeği olduğu söylendi. Bulunduğu bölgedeki bütün şimşir ağaçlarını kurutuyor. Yetkililer bu konuda ilaçlama yapacak. Şimdi onu bekliyoruz"