Akran şiddeti can aldı: 16 yaşındaki Mert son yolculuğuna uğurlandı

HABER MASASI
Abone Ol

İstanbul Kartal’da bir lisede iki öğrenci arasında çıkan tartışma sonrası 16 yaşındaki İsmail Mert Küçükbaşar aldığı darbenin ardından hayatını kaybetti. Sınıf arkadaşının yumruğu sonrası yere düşerek ağır yaralanan genç, hastanede kurtarılamadı. Olayın ardından gözaltına alınan H.H.A. tutuklanırken, Küçükbaşar memleketi Bilecik’te son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul’un Kartal ilçesinde 20 Kasım’da bir lisede yaşanan tartışma, 16 yaşındaki İsmail Mert Küçükbaşar’ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Aynı sınıfta bulunan iki öğrenci arasında başlayan şakalaşma kısa sürede sertleşti. Bu sırada H.H.A.’nın attığı yumrukla yere düşen Küçükbaşar başını zemine vurdu ve bilincini kaybetti.

Hastanede yaşamını yitirdi

Olayın bildirilmesi üzerine okula sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi sınıfta yapılan öğrenci, ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavisi süren Küçükbaşar, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün yaşamını yitirdi. Olay sonrası gözaltına alınan H.H.A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Bilecik’te defnedildi

Genç öğrenci için memleketi Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Merkez Çarşı Camii’nde kılınan namazın ardından Küçükbaşar, Reşadiye Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ailesinin 10 yıllık tedavi süreci sonrası dünyaya gelen ve evin tek oğlu olan İsmail Mert’in, TEKNOFEST Robotik Sistemler alanında yarışmalara katıldığı öğrenildi.

Arkadaşının acı sözleri

Sınıf arkadaşı Egehan Yıldırım, İsmail Mert’in ölümünü büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, birlikte büyüdüklerini ve çok iyi bir arkadaş olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Keşke Bilecik’e farklı bir nedenle birlikte gelebilseydik. Mert her zaman saygılı ve iyi bir insandı” dedi.

İzmir açıklarında iki operasyon: Yunanistan'ın ittiği 25 düzensiz göçmeni Türkiye kurtardı
Jurnal.ist