Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatı için başvurular başladı

FERHAT AYDIN
Abone Ol

Çekmeköy Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen “Aliya Izzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatı” bu senede icat çıkaran liseli gençleri ağırlayacak.

Çekmeköy Belediyesi, ilçenin adını duyurma ve etkinliğini arttırmak için Türkiye'ye uygun uluslararası lise düzeyinde bir Bilim Olimpiyatı organize edecek.

Bilimle ilgilenen gençleri cesaretlendirmek ve yerli bilimsel çalışmaların artırılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan Uluslararası Bilim Olimpiyatları bu yıl Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç adına düzenlenecek. İkincisi düzenlenen Uluslararası Olimpiyatlar da yine icat çıkaran liseli gençlerin projeleri değerlendirilecek.

Düzenlenen yarışma 3 farklı kategoride olup, toplam ödül ise 96.000 bin TL olarak belirlenmiş. Ödül verilmesi planlanan 3 kategori ise şöyle;
Araştırma Projeleri
Enerji ve Enerji Verimliliği
Teknoloji
    Yarışmada birincilere 15.000 bin TL, ikincilere 10.000 bin TL, üçüncülere ise 5.000 bin TL, her kategoride dördüncü ve beşincilere ise 1.000 TL verilecek.

    Aliya Izzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatı için son başvuru 21 Nisan 2017 tarihine kadar icatmakinesi.com veya scienceatturkey.com adreslerine başvuru yapabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.