Almancı ve gurbetçi deyince aklımıza gelen dizi karakterleri

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Bugün hayatımızın bir gerçeği olarak yer edinen gurbetçilik kavramına birçok televizyon dizisi ve sinema filmi yer vermiştir kuşkusuz. Kimileri de öyle karakterler çıkarmıştır ki; yıllar geçse de asla unutulmaz...

Türk dizi tarihinde birçok kavram ve gerçek üzerinden hikayeler türetilmiş ve unutulmaz karakterler çıkartılmıştır. Almancı ve gurbetçi kavramları da bunlardan biridir. İşte dizi tarihi içerisinde yer almış en iyi gurbetçi karakterleri.

1. Bizimkiler - Davut Bey ve ailesi
Efsane dizi Bizimkilerin en bilindik karakterlerini oluşturmaktaydılar. "Dunkof!" kelimesini hayatımıza katanlar da bilakis onlardı. Gurbetçi karakterler deyince aklımıza gelen ilk örnektir.
2. Ulan İstanbul - Maşuka
Bir dönemin en çok takip edilen yaz dizilerinden olan Ulan İstanbul'da çizilen orijinal karakterlerden biriydi.
3. Seksenler - Şahin
Tam 5 sezondur yayında olan Seksenler dizisinde yer alan orijinal tiplerden birisidir. Bu yönüyle de Seksenler deyince akıla gelen ilk karakterdir.
4. Hayat Şarkısı - Filiz
Hayat Şarkısı dizisinin Mahir rolünden sonraki 2. Almancı karakteridir. O da ekranların en dikkat çekici gurbetçi rollerindendir kuşkusuz.
5. Hayat Şarkısı - Mahir
Oyuncu Olgun Toker'in gerçekten Almancı olduğunu düşünmemize sebep olacak düzeydeki oyunculuğu ile izlediğimiz bu karakter, ekranın en iyi gurbetçi karakteridir diyebiliriz.
6. Acil Aşk Aranıyor - Abidin

Oyuncu Sertan Erkaçan'a şöhreti getiren rol de olan Abidin, Almancı karakterlerin arasında en beğenilen ve sevilen olma özelliği taşıyordu.