Almanya'da bir saldırı daha: Yine nargile kafeye ateş açtılar

HABER MASASI
Abone Ol

Almanya’nın Stuttgart kentinde bir nargile kafeye silahla ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan kimse olmazken, polis kaçan saldırganları arıyor.

Almanya'nın C kentinde kimliği belli olmayan kişi veya kişiler tarafından bir nargile kafenin penceresine ateş edildi. Olayda ölen yada yaralanan olmazken, nargile kafenin olay sırasında boş olduğu belirtildi.

Polis soruşturma başlattı

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırıyı gerçekleştirenler, bir spor salonunun yanında bulunan nargile kafeye ateş ettikten sonra kaçtı. Polis, soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Ne olmuştu?

Almanya'nın Hanau kentinde 20 Şubat günü iki ayrı nargile kafeye ırkçı bir saldırı düzenlenmiş, 5'i Türk olmak üzere 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Almanya'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin 5'inin Türk olduğu açıklandı
Jurnal.ist

Almanya'da nargile kafeye silahlı saldırı
Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau kasabasında, iki ayrı kafe silahla tarandı. Olayda 9 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. İki kişi olduğu belirtilen saldırganların yakalanması için operasyon başladı. AP, nargile kafeye saldırı gerçekleştiren şüphelilerden birinin evinde ölü bulunduğunu duyurdu. Ayrıca saldırganın yanında bir cesedin daha olduğu bilgisi geldi. Hedef alınan kafelerden birinin Türklere ait olduğu ve hayatını kaybeden 9 kişiden 5'inin Türk kökenli olduğu iddia ediliyor.

Almanya'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için 'sessiz miting' düzenlendi
Almanya'nın Hanau kentinde gerçekleştirilen ırkçı saldırıda 5'i Türk 9 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenleri anmak için Berlin'de 'sessiz miting' düzenlendi. SDP Federal Parlamento Milletvekili Cansel Kızıltepe, yaşamını yitirenlerin acılarını sessizce yaşamak için Brandenburg Kapısı önünde toplandıklarını söyledi. Miting'de konuşma yapılmadı, slogan atılmadı. Binlerce kişi el ele tutuşup insan zinciri oluşturdu. Saldırıda hayatını kaybedenler için mumlar yakıldı, çiçek bırakıldı.