Amasya'da askerlik yapacaklar buraya!

EYYUP TEL
Abone Ol

Amasya'da 15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında askerlik yapacaklar için tüm bilgileri derledik. Amasya 15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı hakkındaki tüm bilgileri sizler için araştırdık.

Amasya'nın iklimi nasıl? Amasya'nın meşhur yemekleri nelerdir? Amasya'da hangi aktiviteler yapılır? Amasya 15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na nasıl gidilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Amasya

15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Amasya ilindedir. Piyade sınıfında er/erbaş ve sözleşmeli er yetiştirmektedir. İçtimasıyla çok ünlü bir birliktir.

Amasya hakkında kısa bilgi

Amasya, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve ülkemizin eski yerleşim yerlerinden olan bir ilimizdir.

Amasya'nın iklimi nasıldır?

Amasya'da Karadeniz iklimi - Kara iklimi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürer. Yazları Kara İklimi kadar kurak, Karadeniz iklimi kadar yağışlı değildir. Kışları ise Karadeniz iklimi kadar ılıman, Kara iklimi kadar sert değildir.

Amasya'nın meşhur yemekleri nelerdir?

Amasya tarihi, köklü bir kültür düzeyi yanında ekolojik yapısı itibariyle zengin bir bitki örtüsüne, dolayısıyla da zengin mutfak kültürüne sahiptir.

Yöreye özgün yemekler arasında, çatal çorba, cırıkda-cızlak (akıtma), helle çorbası, ekmekaşı (papara), kesme ibik çorbası, toyga çorbası, cilbir, bakla dolması, hengel (kıymasız mantı), pancar (pastırmalı), kabak kabuklu pilav, sirkeli ciğer, yuka tatlısı (yufka patlıcanlı pilav tatlısı), gömlek kadayıfı, halbur tatlısı, zerdali gallesi, vişneli ekmek (Amasya çöreği), sini su böreği (Amasya usulü) ve Yakasal böreği sayılabilir.

Amasya'da yapılacak aktiviteler neler?

  • - Amasya Müzesinin Mumyalar bölümünü ve Hitit Tanrı Heykelini (Teşup) görün.
  • - Yeşilırmak Yalıboyu’nda Amasya Evlerini gezin.
  • - Kral Kaya Mezarlarını ziyaret edin.
  • - II. Bayezid Külliyesi, Bimarhaneyi gezin.
  • - Borabay gölünü görün.

15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na nasıl ulaşılır?

Kara Yolu: Otogardan şehir merkezine, şehir merkezinden 15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’na belediye otobüs seferleri, minibüsmidibüs veya taksi ile ulaşım mevcuttur.

Demir Yolu: Amasya-Samsun, Amasya-Sivas güzergahlarında trenle ulaşım mevcuttur.

Hava Yolu: Amasya Merzifon Havalimanı şehir merkezine 50 km mesafededir. Ulaşım havalimanı servisi, belediye otobüsü ve taksi ile sağlanmaktadır.