Android'in kurucusu yapay zekayla çalışan telefon üzerinde çalışıyor

FERHAT AYDIN
Abone Ol

Android'in fikir babası olarak kabul edilen Andy Rubin etrafımızdaki ürünleri kontrol edebilecek, yapay zekayla çalışan yepyeni bir akıllı telefon geliştiriyor. Üstelik bu telefonun iPhone'u piyasadan silebileceği bile konuşuluyor.

Android'i tasarlayıp kullanıma sunduktan sonra 2005'te Google'a satan ve 2013 yılına kadar Android'i yönetmeye devam eden Rubin, Android'i bırakarak Google'ın Robotics departmanını kurdu. Sonra 2014 yılında buradan istifa ederek kendi yoluna gitme kararı alan Rubin, iddialara göre kendi kurduğu ve CEO olarak çalışacağı Essential isimli bir teknoloji şirketi duyuracak.



Essential'in yaklaşık 40 çalışanının olduğu ve bunlardan çoğunun eski Apple ve Google çalışanı olduğu iddia ediliyor. Pazarlama departmanını yönetecek isim olarak eski Samsung yöneticisi Brian Wallace'ın adı geçiyor.

Henüz prototip olarak bulunan telefonun iPhone ve Google Pixel gibi üst sınıf telefonlara rakip olacağı söyleniyor. Birçok özelliğin bulunacağı söylenen telefonda en önemli özellik olarak yapay zeka özelliği. İddialara göre geliştirilen telefon hiçbir telefonda olmayan yapay zeka teknolojisiyle beraber gelecek.



Hem de bu yapay zeka öyle bir özelliğe sahip olacak ki telefona sahip olan kişi bunu eğitip geliştirebilecek. Yani ona kendine göre bir şeyler öğretilebilecek. Söz konusu telefonun işletim sisteminin ne olacağı da yine bilinmeyenler arasında.