Antalya'da askerlik yapacaklar buraya!

EYYUP TEL
Abone Ol

Antalya'da 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında askerlik yapacaklar için tüm bilgileri derledik. Antalya 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı hakkındaki tüm bilgileri sizler için araştırdık.

Antalya'nın iklimi nasıl? Antalya'nın meşhur yemekleri nelerdir? Antalya'da hangi aktiviteler yapılır? Antalya 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na nasıl gidilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Antalya

3.Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Muratpaşa ilçesinin Topçular mevkiinde yer alır. Oldukça geniş bir alanda konumlanması ve hizmetlerinin gelişmiş olması bu birlikte yüzlerce askerin usta birliklerine gitmeden önce gereken eğitimleri alabilmelerini sağlamıştır.

Antalya hakkında kısa bilgi

Antalya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Antalya'yı detaylı olarak anlatmak çok uzun sürecek ancak doğası, palmiyelerle sıralanmış bulvarları, geleneksel mimarisini korumuş merkezi Kaleiçi ve büyük ölçekli turizm yatırımları ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir.

Antalya'nın iklimi nasıldır?

Yazları sıcak ve kurak geçer. Yazın öğleden sonra meltem rüzgarı ile sahiller biraz serinler. Kış bol yağışlı geçer. Dağlara kar yağar.

Antalya'nın meşhur yemekleri nelerdir?

Antalya, yöresel yemekleri ile ünlü. Öyle ki değişik malzemelerle yapılan birçok özel yemeği bulunuyor.

Bedelli askerlik için Antalya'da bulunan askerlerin damak tadına uygun, zengin bir mutfağa sahiptir.

Akdeniz’in bu güzel kentinde deniz ürünlerin tadı da bir başka güzel. Taze balıkların, ahtapotun, kalamarın ve midyenin lezzeti bile alıştığımızdan çok farklı. Bir Turizm başkenti olma yolunda hızla ilerleyen Antalya’da Fransız mutfağından, Çin mutfağına kadar değişik mutfakların incelikli örneklerini bulmak mümkün.

Antalya'da yapılacak aktiviteler neler?

Askerlik yapacakların eğitim sonrası bunları mutlaka yapmasını tavsiye ediyoruz.

  • - Likya Yolu’nda yürüyüş yapın.
  • - Antik Uygarlıkların şehri Aspendos’u keşfedin.
  • - Side kıyısında tarihle iç içe bir geziye çıkın.
  • - Tahtalı Dağı’na teleferikle ulaşın.

3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na nasıl gidilir?

Askerlik yapacak askerlerin ulaşması en kolay olan yerlerden biriside Antalyadır.

Özel Araç: Muratpaşa ilçesinde bulunan 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı ile Ankara’nın arasında 479 kilometre, İstanbul arasında 696 kilometre, İzmir’den 454 kilometre, Trabzon’dan 1155 kilometre ve Konya’dan 301 kilometrelik bir mesafe bulunuyor.

Otobüs: Turistik bir kent olan Antalya’ya ülkenin birçok kentinden otobüs seferi mevcuttur. Bahar ve yaz aylarında tatilcilerin kente akın ettiği göz önünde bulundurulursa, önceden bilet alınması faydalı olacaktır. Otobüsler aracılığı ile İstanbul’dan 13 saat, Ankara’dan 8 saat, İzmir’den 8 saat ve Konya’dan 4 saat sonra Antalya’ya ulaşabilirsiniz.

Antalya otogarı ile Muratpaşa ilçesi arasında 15 kilometre mesafe bulunmaktadır. Otogarda indikten sonra taksi veya minibüsleri kullanarak birliğe ulaşabilirsiniz.

Havayolu: Havayolu ulaşımı, genellikle daha kısa sürmesi ve kolay bir yolculuk vaat etmesi nedeni ile tercih edilebilir. Antalya ili sınırları içerisinde bulunan Uluslararası Antalya Havalimanı’na bulunduğunuz ilden uçak seferi bulabilir ve kolaylıkla kente ulaşabilirsiniz.

Havalimanı ile 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı arasında yaklaşık 10 dakikalık bir mesafe vardır. Bu mesafeyi yalnızca taksiler ile kat edebilirsiniz. Ancak acemi erlerin dağıtım dönemlerinde havalimanı içerisinde ve çevresinde inzibatlar bulunabilir. Bu durumda inzibatlara teslim olarak da birliğinize gidebilirsiniz.

Bedelli askerlik yapılacak birlikler ile ilgili bilmeniz gerekenler
Gündem