Antalya'da teleferik operasyonu tamamlandı: Kazada mahsur kalanlar kurtarıldı

HABER MASASI
Abone Ol

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde teleferik kabini düştü. Devrilen teleferik direğine çarpan kabinin parçalanması sonucu bir kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kaza nedeniyle 24 kabinde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı. 23 saatlik operasyonda 174 yolcu tahliye edildi. Adli soruşturma kapsamında 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan teleferikte, direklerden birinin dün saat 17.28'de devrilerek bir kabine çarpması sonucu 1 kişinin öldüğü, 2'si çocuk 7 kişinin yaralandığı kazada, 24 kabindeki 184 kişi havada mahsur kaldı.

Antalya'da teleferikte mahsur kalan kişileri tahliye çalışmaları sürüyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde kaza nedeniyle kabinlerde mahsur kalan 112 kişi çalışmalar sonucunda kurtarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'da meydana gelen teleferik kazası sonrası 15 kabinde mahsur kalan 112 kişinin başarılı bir şekilde tahliye edildiğini ve kurtarma çalışmalarının titizlikle devam ettiğini duyurdu.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde kaza nedeniyle kabinlerde mahsur kalanlar, gece görüşlü helikopterlerin yardımıyla kurtarılıyor.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 10 kabinden, 18'i helikopterle olmak üzere 59 kişi tahliye edildi. Kalan 14 kabinde tahliye çalışmaları sürüyor.

Öte yandan, helikopterle kurtarılan vatandaşlar ise önce sağlık kontrolünden geçiriliyor.

AFAD başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşların arama kurtarma ekiplerince dün başlayan kurtarma çalışmaları, gece boyunca gece görüş kabiliyetine sahip helikopterlerle devam etti. 7 helikopter, 87 araç ve yaklaşık 500 personelin 22,5 saat boyunca süren yoğun çalışmaları sonucunda kabinlerde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı.

Antalya'da teleferik kabini parçalandı: 1 ölü
Antalya'da teleferik kabini parçalandı, 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü. İhbarlar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Parçalanan kabindeki 54 yaşındaki Memiş Gümüş hayatını kaybetti, biri Kırgızistan uyruklu 10 kişi ise yaralandı.

Kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı. Yaklaşık 500 arama kurtarma ve profesyonel ekibin katıldığı çalışmalara çevre illerden de ekipler katılırken askeri uçak ve helikopter de görevlendirildi. Havada asılı kalan 16 kabindeki 128 kişi tahliye edildi. 43 kişinin ise tahliye çalışmaları devam ediyor. ( Havada asılı kalan 24 kabindeki 170 kişinin tahliyesi zor şartlar altında gerçekleştirildi.)

Kaza ile ilgili adli soruşturma süreci başlatıldı.





AFAD ekipleri tüm kabinleri tek tek dron ile kontrol ettikten sonra kurtarma çalışmalarını sonlandıracak.

Helikopterlerle tahliye edilenler Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına getirilerek sağlık ekiplerince ilk kontrolleri yapıldı, ihtiyaç halinde ise hastaneye sevk edildi.

Antalya'da teleferik kazasında mahsur kalanları ekipler kurtardı
Antalya'da teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşları ekipler kurtardı. Kurtarma anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı teleferik kazasında kabinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için ekipler seferber oldu. AFAD, JAK, İtfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin aralıksız süren çalışmaları ile kabinde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor. 10 kişilik JAK timinin çalışmaları sonrası 26 vatandaş kurtarıldı. Kurtarma anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Çok sayıda kişi mahsur kaldı

Bu arada, kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı.

Mahsur kalan kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için de çalışma yapıldığı ve çevre illerdeki kurtarma ekiplerinden destek istendi.

Gece uçuş kabiliyetine sahip bir jandarma helikopteri bölgeye ulaşarak kurtarma çalışmalarına katıldı.

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu meydana gelen olayda hayatını kaybeden kişiye Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diledi.

Teleferik kabinlerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmaların büyük bir dikkat ve hassasiyetle devam ettiğini aktaran Tunç, şunları kaydetti:

"Önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılmasıdır. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır. Olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için makine mühendisi, elektrik mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarından oluşan 5 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiş olup, halihazırda olay yerinde incelemelerine devam etmektedirler. Adli soruşturma, bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda tüm yönleriyle sürdürülmektedir."