Apple da gücünü rüzgardan alacak

HABER MASASI
Abone Ol

Apple, yenilenebilir enerji kapsamında rüzgar türbini üreticilerine yatırım yapıyor. Bu yatırımlar sayesinde toplamda 285 MW'lık temiz enerji elde edilecek.

Özellikle teknoloji sektöründe hizmet veren birçok şirket, fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. Hatta Google, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla 2017 başından itibaren tamamen yenilenebilir enerjiye geçeceğini açıklamıştı. Son olarak Silikon Vadisi'ndeki diğer şirketler gibi Apple da benzer bir adım attı.
Google, gelecek yıl tamamen yenilenebilir enerjiye geçiyor

0. Goldwind'in şubelerine yatırım yapıldı
Cupertino merkezli şirketin bu alandaki yatırımları aslında geçtiğimiz sene SunPower ile gerçekleşen ortaklık sayesinde hız kazandı. Güneş enerji panellerinin kurulmasının ardından şimdi de Çin'in en büyük rüzgar türbini üreticilerinden biri olan Goldwind'in şubelerine yatırım yapıldı. Yatırımın finansal boyutu ise şimdilik bilinmiyor.
0. Toplamda 285 MW'lık temiz enerji elde edilecek
Bu yatırım, Apple'ın Çevreden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson'a göre çok önemli bir hamle. Lisa Jackson, şirketin temiz enerji konusundaki çalışmalarının rüzgar türbinleriyle devam edeceğini ifade ediyor. Rüzgar türbinlerine yapılan yatırımlar sayesinde toplamda 285 MW'lık temiz enerji elde edileceği de belirtilenler arasında.