Apple, kapanmayan Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları için yeni çözüm üretti

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Apple, iOS 11 ile birlikte kullanıcıların en çok şikayetçi olduğu noktalardan biri için "bilgilendirme" penceresi sunmaya başladı. iOS 11.2 Beta 3 ile birlikte artık Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz bağlantılarını "Denetim Merkezi" üzerinden kapatmak isteyen kullanıcılar ufak bir uyarı penceresiyle karşılaşıyor.

iOS 11; Denetim Merkezi'nin özelleştirilmesi ve bildirim sisteminin değiştirilmesi gibi birçok farklı yenilik sunuyor. Ancak, Eylül'de gerçekleştirilen tanıtım organizasyonundan birkaç hafta sonra herkese açılan yeni mobil işletim sistemi, beraberinde kullanıcıların rahatsız olduğu birtakım sorunlar da getiriyor elbette. Bunların başında ise Wi-Fi ve Bluetooth'un doğrudan Denetim Merkezi'nden kapatılamaması geliyor. Artık bu düğmeler kablosuz bağlantıları doğrudan kapatmıyor; askıya alıyor. Yani kullanıcılar kablosuz bağlantı teknolojilerini tamamen kapatmak devre dışı bırakmak istediklerinde Ayarlar > Wi-Fi ya da Bluetooth yolunu izlemesi gerekiyor.

iOS 11 nasıl yüklenir?
Teknoloji

iOS 11.2 Beta 3 ile kullanıcılar bilgilendiriliyor

Artık kullanıcıların karşısına Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz bağlantılarının tam olarak kapanmadığını belirten açıklama metinleri geliyor.

Apple, dün yayınladığı iOS 11.2 Beta 3 versiyonuyla Wi-Fi ve Bluetooth'un Denetim Merkezi'nden kapatılması konusunda kısmen de olsa çözüm üretmiş durumda. Bundan böyle kablosuz bağlantı teknolojilerini Denetim Merkezi'nden kapatmak isteyen kullanıcıların karşısına yeni bir uyarı penceresi geliyor. Bu pencerede "Yakınlardaki Wi-Fi Bağlantısı Yarına Kadar Kesiliyor" ya da "Bluetooth Aygıtlarının Bağlantısı Yarına Kadar Kesiliyor" şeklinde iki farklı uyarı belirtiliyor. Yani yeni getirilen sistemle birlikte kullanıcılar en azından bilgilendiriliyor.

iOS 11 hangi cihazlara kurulabiliyor?
Teknoloji

Denetim Merkezi'nden Wi-Fi kapatıldığında AirDrop, Kişisel Erişim Noktası ve konum doğruluğu için bu kablosuz bağlantı teknolojisinin kullanılmaya devam edileceği de notlar arasında.

Wi-Fi ve Bluetooth neden kapanmıyor?

Apple, kullanıcılar için geçtiğimiz dönemlerde Wi-Fi ve Bluetooth'un neden kapanmadığını açıklamıştı. Yapılan açıklamada, iOS cihazlardaki kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkarmak istediklerini belirten şirket, en iyi deneyimin Wi-Fi ve Bluetooth'u açık tutmakla mümkün olduğunun üzerinde duruyor.

iOS 11.2 Beta 3 neler sunuyor?

Yayınlanan güncelleme, aslında beraberinde bazı problemleri de ortadan kaldırıyor; animasyon sorunlarının çözülmesi bunlardan biri... Ayrıca iPhone 8 serisi ve iPhone X'te yer alan hareketsiz duvar kağıtlarının iOS 11 yüklenen tüm iPhone'lara açılması da önemli detaylar arasında yer alıyor.