Apple'dan kaçırılmayacak eğitim: Bir haftalık ücretsiz kodlama dersi veriyor

FERHAT AYDIN
Abone Ol

Apple, kodlama öğrenmek isteyenlere çok güzel bir fırsat sunacak. Şirket, Apple Mağazalarında 1 hafta sürecek ücretsiz kodlama saati atölyeleri düzenleyeceğini duyurdu.

Apple, gençleri teknolojiye kazandırmak için adına tebrik edilesi bir çalışma başlatıyor. Apple Mağazalarında 6 yaş ve üzeri çocuklar ve gençler için özel olarak tasarlanmış çeşitli programlarla kodlama öğrenme fırsatı sunulacak.

Şirketin ücretsiz olarak gerçekleştireceği ücretsiz kodlama dersleri 5-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Code.org'un programlama dersleri aracılığıyla bilgisayar bilimlerine ilişkin temel bilgiler öğretiliyor.

180 ülkede yürütülen proje, teknoloji şirketleri ve devletler tarafından da destek görüyor. Projeyle geçen yıl 100 milyondan fazla kişiye ulaşıldı.

Projeye destek veren büyük kişi ve kuruluşlar arasında ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Google, Facebook ve Amazon da bulunuyor.

Bu yıl birçok Apple mağazasında düzenlenecek olan Kodlama Saati programları, yeni iPad uygulaması Swift Playgrounds'u da içerecek.

Minecraft bilgisayar oyununun da seminer vereceği proje hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklamanız yeterli.