Apple’ın açıklarını Kahramanmaraş’tan bulan Yiğit Can Yılmaz GZT.com’da!

NAZİF MENTEŞ
Abone Ol

Apple’ın Siri ve Safari’deki açıklarını bulması sonrası iTunes’a da el atan ve şirketin onur listesine adını yazdırmayı başaran Yiğit Can Yılmaz’ı GZT.com’da ağırladık. 17 yaşındaki Kahramanmaraşlı gence açıkları nasıl bulduğunu, hedeflerini ve son durumunu sorduk. Tüm detaylar özel haberimizde:

Kahramanmaraş'ta Apple'ın bazı uygulamalarındaki güvenlik açığını tespit ederek firmanın ‘onur’ ve ‘teşekkürlistelerine giren 17 yaşındaki lise öğrencisi Yiğit Can Yılmaz, ‘iTunes’ uygulamasında da güvenlik açığı belirleyerek ‘kredilendirme listesi’ne girmeye hak kazandı. Daha önce Apple’ın Siri ve Safari kanallarında da açıklar tespit eden genç yazılımcı adayı elde ettiği başarılarla hepimizi gururlandırmayı başarmıştı. Özellikle son aşamada, iTunes’ta bulduğu açıkla ‘kredilendirme listesi’ne girme mutluluğu yaşayan Yılmaz’ı GZT.com yayınında konuk ettik.

Kahramanmaraşlı genç yine yaptı: 2. kez Apple’ın açığını buldu!
Teknoloji

Apple ve Google'dan sonra şimdi de Microsoft'un açığını buldu
Teknoloji

16 yaşındaki Türk öğrenci Apple'ın açığını buldu
Teknoloji

Kahramanmaraş’ta yaşamını sürdüren, Süha Erler Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Yiğit Can Yılmaz, açıkları nasıl bulduğunu, ailesiyle olan ilişkisini, hedeflerini ve çalışma yöntemlerini GZT.com izleyicileriyle paylaştı. Çocukluğundan bu yana tutkuyla yöneldiği bu işte daha üst seviyeleri hedeflediğini ısrarla belirten Yılmaz, internet üzerinden gerçekleştirilen yayında birçok soruya cevap verdi. Sibergüvenliğe olan ilgisi sayesinde birçok insanın güvenliğini sağladığını ifade eden Yiğit Can Yılmaz, amacının daha 'güvenilirbir teknoloji ortamı oluşturmak’ olduğunu ifade etti.

Yiğit Can Yılmaz, Apple ile ilişkisi başta olmak üzere birçok konuya ve bu işi tercih etme sebeplerine açıklık getirdi.

‘Apple’ın açıklarını nasıl buluyorsun, nasıl bildiriyorsun?’

Tam üç kez Apple sistemlerinde açıklar bulan ve Siri, Safari, iTunes gibi en önemli noktalardaki güvenlik problemlerine dokunmayı başaran Yiğit Can Yılmaz, ‘Google’a iOSgüvenliği yazarak Apple’ın güvenlik prosedürlerini öğrenebilirsiniz.’ açıklamasında bulundu. Sayfa numarasına kadar tüm ‘yönergeyi’ ezbere bildiğini ifade eden Yılmaz, kendine ait bir sistemle açıklar üzerinde, yazılım noktasında çalışmalar yaptığını belirtti.

Yiğit Can Yılmaz, Apple'ın güvenlik prosedürlerinden de detaylıca bahsetti.

‘Ailemde teknolojiyle yalnızca ben ilgileniyorum!’

Ailesinden destek aldığını ifade eden Yiğit Can Yılmaz, teknoloji tutkusunun ilkokul çağlarından itibaren hayatında olduğunu da belirtti. Ailesinde teknolojiyle ilgilenen tek insanın kendisi olduğunu söyleyen Yiğit Can Yılmaz, buna rağmen ailesinin varlığını her zaman hissettiğini ifade etti. Hobi olarak girdiği yazılım dünyasında profesyonel çalışmalar yapmak istediğini söyleyen Yiğit Can Yılmaz, ailesinin de onun meslektercihine saygı duyduğunu belirtti.

Apple’ın açıklarını Kahramanmaraş’tan bulan Yiğit Can Yılmaz GZT.com’da!
Apple'ın Siri ve Safari'deki açıklarını bulması sonrası iTunes'a da el atan ve şirketin onur listesine adını yazdırmayı başaran Yiğit Can Yılmaz'ı GZT.com'da ağırladık. 17 yaşındaki Kahramanmaraşlı gence açıkları nasıl bulduğunu, hedeflerini ve son durumunu sorduk...