Arkeologların yeni keşfi: Ürkütücü maskelerle dolu gizemli oda

MÜGE VARDAR
Abone Ol

Peru'daki bir kazı alanında antik Peru üzerine kazı yürüten ekip, ürkütücü maskeler takılmış tahta heykellerle dolu bir koridor keşfetti. Arkeologların keşfettiği ürkütücü kil maskelere sahip tahta figürlerle dolu odada, toplam 19 heykel bulunuyor.

Peru'da arkeologların keşfettiği, ürkütücü kil maskelere sahip tahta figürlerle dolu odada bulunan heykellerin bir kısmı bej rengi kilden yapılmış. Chimu adlı antik uygarlığın başkenti olan Chan Chan'da yapılan kazılarda ortaya çıkartılan heykellerin koruyucu olarak tasarlandığı düşünülüyor.

Ürkütücü kil maskelere sahip tahta figürlerle dolu odada bulunan heykellerin bir kısmı, bej rengi kilden yapılmış.

Ürkütücü kil maskelere sahip tahta figürlerle dolu odada bulunan heykellerin bir kısmı, bej rengi kilden yapılmış.

MS 1100-1300 yılları arasına ait olduğu tahmin edilen heykellerin, aynı zamanda bölgedeki en eski buluntular olduğu düşünülüyor. Kazılarda ayrıca Antik Peru'da çok önemli görülen, kediye benzeyen bir ay hayvanının işlemeleri de bulunduğu da iddia ediliyor.

0. Chimu Uygarlığı'na ait
Kültür Bakanı Patricia Balburna tarafından yapılan bir basın toplantısında tanıtılan heykellerin, İnkalardan önce bölgede yaşayan Chimu Uygarlığı'na ait olduğu açıklandı.  
0. 800 yıllık
Yaklaşık 800 yıllık hikayesi olan heykellerin boyu yaklaşık olarak 70 cm, koridorun uzunluğu ise 33 metre olarak belirlenmiş durumda...
0. Dönemin 'en büyük şehri'
Chan Chan, 1986'da UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine eklenmişti. Chan Chan'ın Kolomb öncesi dönemdeki en büyük şehir olduğu düşünülüyor. 
0.