Artık Facebook'ta da video reklamlar olacak

HABER MASASI
Abone Ol

YouTube'un yıllardır devam ettirdiği video reklamlar benzer şekilde Facebook'a da geliyor.

Yeni geliştirdiği yapay zeka sayesinde kullanıcıların özel mesajlarını okumayı hedefleyen Facebook, bir yandan da şirketlere özel yeni reklam çeşitleri sunmanın peşinde. Hatta uzun süredir konuşulan video reklamlar artık gerçek olmaya çok yakın. Her ne kadar bu noktada kullanıcıların aklına YouTube ya da benzer servislerdeki gibi video önündeki reklamlar gelse de, aslında Facebook çok daha farklı bir sistemi üzerinde çalışıyor; bu reklamlar videonun ortasında görülecek.
Bu kadarı da fazla: Facebook özel mesajları okuyacak
Videonun ilk 20 saniyesinden itibaren başlayabilecek olan reklamlar ikişer dakika aralıklarla video içerisine yerleştirilebilecek. Üstelik bu reklam türü aynı şekilde canlı yayınlar için de geçerli olacak. Ancak canlı yayın konusunda bazı prosedürlerin karşılanması gerekiyor. Bunlardan ilki reklam yapacak olan sayfanın ya da kişinin en az 2000 takipçiye sahip olması gerektiği. Diğer bir husus ise canlı yayını izleyen kişi sayısı. Bu noktada da en az 300 anlık izleyicinin olması şart.

Peki ama bu durum yayıncılara ne sağlayacak? Facebook, video reklamlardaki gelirin %45'lik kısmını kendine alıyor ve geriye kalan %55'lik bölüm yayıncıya kalıyor.