Asya fanları buraya dikkat: Marvel'den ilk Asyalı süper kahraman Shang Chi

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Asya kültürüne hayran olanların büyük ilgi göstereceği bir proje hayata geçiyor. Kung-Fu ustası Marvel karakteri Shang Chi, Marvel'ın beyaz perdedeki ilk Asyalı karakteri olacak.

Sinemaya sunduğu süper kahramanlarıyla büyük bir marka haline gelen Marvel, 1970'lerde çizilen Kung-Fu ustası Shang-Chi karakterini filmi geliyor.

Marvel dünyasında nadir görülecek şekilde herhangi bir süper gücü bulunmayan Chi, Jim Stralin ve Steve Englehart tarafından çizildi.

Shang Chi karakteri

Filmin oyuncu kadrosu henüz şekillenmese de senarist belli oldu. Wonder Woman 1984 ve Spider-Man: Into The Spider Verse filmlerinin de senaristliğini yapan Çinli-Amerikan yazar Dave Callaham senaryoyu üstlendi.

Gelen iddialara göre Marvel, Shang-Chi'nin hem geleneksel Asya hem de Asya-Amerika kültürlerinin bir karışımı olmasını ve bu nedenle, kamera önünde olduğu kadar arka planında da bu kökenden gelen isimlerin yer almasını istiyor. Böylece etnik kökenin daha doğru yansıtılacağını düşünüyor.

Shang-Chi, silahsız ve silahlı çok sayıda Çin dövüş sanatının ustası ve aynı zamanda savaş alanında kendisinin sonsuz sayıda kopyasını yaratmak gibi doğaüstü yeteneğe sahip. Karakter zaman zaman Avengers ekibinin bir üyesi olarak da karşımıza çıkmıştı.