Atlantis'in kayıp hazinesi bulundu: Değeri inanılmaz!

HABER MASASI
Abone Ol

İtalya'nın Sicilya bölgesinde araştırmalarını sürdüren bir grup bilim insanı, denizin derinliklerinde Antik Yunan ve Roma dönemine ait ve Atlantis'in efsane mücevherleri olarak bilinen hazineyi ortaya çıkardılar.

2000 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Atlantis efsanesi hala dünya çapında yankı bulan konulardan biri. Sicilya'da yapılan bu keşif sayesinde efsane tekrar gündeme geldi. İtalya'nın Corriere del Mezzogiorno gazetesinde bu ay başında yayımlanan araştırma bulgularına göre, Palermo Emniyetine bağlı dalış ekibi Sicilya kıyılarında kayda değer bir arkeolojik keşif gerçekleştirdi.

Sahilden yaklaşık 300 metre uzaklıkta denizin dibindeki antik şehir Gela'dan tam 47 adet Atlantis'in efsanevi mücevheri olarak kabul edilen, Antik Yunan ve Roma yazıtlarında bahsedilen ve Latince'de "dağ bakırı" ismiyle geçen geçen doğal altın/bakır alaşımı metal olan mücevheri gün yüzüne çıkardılar. Zamanın en değerli madeni olan bu metal çok nadir bulunurdu.

İtalyan basınının yaptığı betimlemelere göre, bu değerli mücevherler 17-32 cm uzunluğunda ve 254-1340 gram ağırlığında. Arkeolojik keşfin yapıldığı yerde sadece bu değerli mücevherler bulunmadı. Aynı zamanda altın kaplama kasklar ve kulplu testiler de çıkarılanlar arasındaydı. Çıkarılan bu mücevherlerin değerinin milyon dolarlar civarında olacağı tahmin ediliyor.


Kaynak: Maxisciences