'Barış Fırtınası' operasyonu sürüyor: Libya'daki askerlerimiz için özel peç tasarlandı

HABER MASASI
Abone Ol

Libya'da Hükümeti tarafından başlatılan 'Barış Fırtınası' operasyonu Türk askerinin de desteği ile devam ediyor. Libya'daki askerlerimiz için üzerinde tilki figürü bulunan özel peç tasarlandı.

BM Güvenlik Konseyi'nin 2259 sayılı kararı ve Libya Hükümeti'nin resmi çağrısı doğrultusunda Libya ordusuna eğitim ve danışmanlık hizmeti vermeye devam eden Türk askerlerinin görevlerini Libya Hükümeti tarafından güvenliği sağlanan bölgede gerçekleştirdiği ve bugüne kadar hiçbir zayiat yaşanmadan faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin saldırıları sonucu ülkede sivil can kayıpları yaşanmaya devam ediyor.

Türkiye bugüne kadar olduğu gibi haklının ve doğrunun yanındaki duruşunu bozmadan 500 yıllık ortak geçmişi, dostluğu, kardeşliği ve kültür bağları dolayısıyla Libya’da görev alıyor. Türk askerinin eğitim ve danışmanlık görevlerini Libya Hükümeti tarafından güvenliği sağlanan bölgede gerçekleştirdiği ve bugüne kadar hiçbir zayiat yaşanmadan faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

Libya'daki Türk askerine özel tasarım peç

Libya'da eğitim ve danışmanlık veren Türk askerine üzerinde tilki figurü bulunan özel 'Barış Huzur Falaka' yazılı peç tasarlandı.

Peç üzerinde Libya ve Türkiye bayrakları yer alıyor. İlk olarak göze çarpan ise büyük tilki figürü dikkat çekti. Tilki sahara çöllerinde sıklıkla görüldüğü için kullanılmıştır.

  • Peç nedir?
  • Peç, askeri üniformaya takılan amblemler için kullanılan bir terimdir.