Barış Pınarı Harekatı'nda 6. gün: 550 terörist etkisiz hale getirildi

HABER MASASI
Abone Ol

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda YPG/PKK terör örgütüne karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı altıncı gününde devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türk askerlerinin başarılı operasyonları sonucunda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 550'ye yükseldiğini açıkladı.

Türkiye'nin Suriye'de güvenli bölge oluşturmak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın 6'ıncı gününde de devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Fırat'ın doğusunda planlandığı gibi başarılı şekilde devam eden Barış Pınarı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısı 550 oldu." ifadelerini kullanıldı.

"56 köy terörden temizlendi"

Milli Savunma Bakanlığı ayrıca Tel Abyad ve Resulayn da dahil 56 köyün terörden temizlendiğini açıkladı.

YPG, DEAŞ'lı teröristlerin kaçması için kampta yangın çıkardı
Dünya Politika

Tel Abyad'da kontrol sağlandı
Dünya Politika

Tel Abyad'ta terör mevzileri vurulmaya devam ediyor
Tel Abyad'dan çatışma sesleri ve dumanlar yükseliyor. Barış Pınarı Harekatı'nın 5. gününde Mehmetçik ve Suriye Milli Ordusu'nun Fırat'ın doğusundaki operasyonları sürüyor. Büyük harekat kapmasında şimdiye kadar 480 terörist etkisiz hale getirildi.

GZT sınırın sıfır noktasında halkın nabzını tutuyor
GZT.com ve TVNET ekipleri sınırın sıfır noktasında yani Akçakale'de, Barış Pınarı Harekatı'nı sizler için takip ediyor ve anlık olarak haberleri paylaşıyor. Ümmü Gülsüm Durmuş, çelik bareti ve yeleğiyle çatışma bölgesinden videolar paylaşırken, edinilen son bilgileri de GZT takipçilerine iletiyor. Şanlıurfa Akçakale ilçesindeki vatandaşlar operasyon hakkında ne düşünüyor? Hep birlikte göz atalım...