Barış Pınarı Harekatı'nda S-400 kullanılacak mı?

HİKMET YALÇINKAYA
Abone Ol

● Türkiye'nin güney sınırındaki terör unsurlarının yok edilmesi için dün 16.00'da başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türk komandoları Suriye sınırını geçti. Tel Abyad'daki terör hedefleri yoğun roketatar ve obüs atışlarıyla ateş altına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karadan ve havadan sürdürdüğü harekat devam ederken Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin harekat kapsamında kullanılıp kullanılamayacağı akıllara geldi.

● GZT'nin ulaştığı Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz, Barış Pınarı Harekatı'nın icra edildiği bölgede hava savunma sistemine ihtiyaç olmadığını söyledi. Terör örgütü YPG/PKK'nın elinde helikopter, uçak gibi herhangi bir hava gücünün olmadığına değinen Turan, S-400'lerin kurulumunun ve askeri personel eğitiminin Nisan 2020'de tamamlanacağına işaret etti.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB), Barış Pınarı Harekatı'nın gece boyunca havadan ve karadan başarıyla sürdürüldüğü, belirlenen hedeflerin ele geçirildiği açıklandı.

Belirlenen hedefler doğrultusunda yoğun ateş altına alınan hedefler bir bir imha edilirken kısa süre önce TSK'nın envanterine giren S-400'lerin Barış Pınarı Harekatı kapsamında kullanılıp kullanılmayacağı merak konusu oldu.

Barış Pınarı Harekatı'nda S-400'ler kullanılacak mı?

Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz S-400'ler hakkında GZT'ye önemli açıklamalarda bulundu. S-400'lerin kurulumunun devam ettiğine işaret eden Turan, S-400'lerin Nisan 2020'de TSK personelinin kontrolünde olmasının beklendiğini söyledi.

Akçakale ilçesinin Suriye sınırında askeri hareketlilik sürüyor.

Bölgede hava savunma sistemine bir ihtiyaç olmadığına dikkati çeken Turan şöyle konuştu:

"Koalisyonla anlaştığımız için herhangi bir hava tehdidi bulunmuyor. Her şeyden önce, terör örgütü YPG/PKK'nın elinde helikopter veya uçak olmadığı için uzun menzilli bir hava savunma sistemine de ihtiyaç yok.

YPG/PKK'nın uçak gibi helikopter gibi bir hava gücü olmadığından Türkiye için havadan bir tehdit söz konusu da değil."

S-400 bataryalarından biri Ankara'ya getirildiği sırada görülüyor.

Küçük drone veya benzeri maket uçaklar gibi tehditler halinde S-400 gibi sistemlerin hedefin küçük olmasından kaynaklı müdahalesinin olmayacağına da değinen Turan, "Bu gibi tehditlere İHASAVAR veya namlulu tüfeklerle düşürülüyor. Barış Pınarı Harekatı kapsamında S-400'ün kullanılacağı bir durum yok. S-400'ün kurulumu ve askeri personelin eğitimi devam ediyor." ifadelerini kullandı.

ÖSO güçleri '82' plakayla Suriye'de ilerliyor!
Dünya Politika

Barış Pınarı'nda PKK'nın 'fotoğraf yalanı' ortaya çıktı
Dünya Politika

Barış Pınarı Harekâtı'na dünyadan gelen tepkiler neler?
Dünya Politika