Başarılı olmak isteyenlerin vazgeçmesi gerekenler

CİHAN DAMLA
Abone Ol

İş ve özel hayatında başarılı olmak isteyenlerin, hedeflerine ulaşırken vazgeçmeleri gereken alışkanlıklarını sizler için derledik.

Başarı,"Kişinin yetenek ve yetişmeye bağlı olarak gösterdiği ansal ya da eylemsel etkinliklerinin olumlu ürünü, bir işi istenilen biçimde bitirmek, elde etmek, istediğini bulmak" olarak tanımlanır. Eğer iş hayatınızda başarılı değilseniz, bu zamana kadar denediğiniz yollardan vazgeçmenin vakti gelmiş demektir.

Başarı giden yolda kendinizden vazgeçmedikçe koyduğunuz hedefe ulaşmanız imkansıza yakındır. Bu alışkanlıkları, doğru bilinen yanlışları bırakmak hiçbir zaman kolay değildir. Başarıya ulaşmak için yapmanız gerekenleri nereye kadar erteleyeceksiniz. Bahanelerin arkasına saklanırken fırsatlar gelip geçiyor. Farklılığınızı ortaya koyabilmeniz için tek yapmanız gereken harekete geçmek.

Hedefini belirle ve bu hedef doğrultusunda kararlarında emin ol. Önüne çıkacak engellerde hemen pes etme, hedef o kadar uzak değil unutma.

0. Sağlıksız yaşam tarzından vazgeç

Hayatta bir şey elde etmek istersen, her şey burada başlıyor. Önce sağlığına dikkat etmeniz gerekiyor.

"Vücuduna önem ver. Yaşamak zorunda olduğun tek yer burası. "  Jim Rohn

0. Günü birlik başarılara takılıp kalmayın

Başarılı insanlar uzun vadeli hedefler belirler. Bu hedeflerin her gün yapmak zorunda oldukları kısa vadeli alışkanlıkların bir sonucu olduğunu bilir.

0. Bahanelerden vazgeçin

Başarılı insanlar başladıkları noktayı, zayıf yönlerini ve geçmiş başarısızlıkları bilse de başarıya giden yolun çalışmaktan geçtiğini iyi bilirler.

0. Mükemmeliyetçi olmaktan kurtulun

Ne kadar çok çalıştığımızın bir önemli yok, hiçbir şey mükemmel olmayacak. Başarısızlık korkusu, genellikle harekete geçmemizi ve ortaya koyacağımız şeyi engeller. Bu nedenle, uygun zamanı beklediğimizde bir sürü fırsatı kaybetmiş oluruz.

0. Hedeflerinizi desteklemeyen kararlara hayır demeyi bilin

Başarılı insanlar, hedeflerini gerçekleştirmek için arkadaşlarının, ailelerinin ve meslektaşlarının belirli görev ve taleplerine hayır demek zorunda kalacaklarını bilirler.

0. Beğeni beklemekten vazgeçin

Yaptığınız işten hoşlanan birçok kişi olduğu gibi hoşlanmayanlar da olacak. Yapacağınız tek şey her gün daha iyisini yapmaya çalışmak ve size gelen eleştirilerin işinizi ne kadar iyi yaptığınızı gösterdiğini unutmayın.

0. Sosyal medya ve televizyon bağımlılığından vazgeçin

Sosyal medya ve televizyon günümüzün toplumsal hastalıklarıdır. Hedefleriniz için onlara olan bağımlılığınızı en aza indirmelisiniz veya bırakmalısınız. Bu süreyi hayatınızı zenginleştirebilecek şeylere doldurmalısınız.