Beklenen oldu: Uber artık arkasında hiçbir iz bırakmadan silinebiliyor

HABER MASASI
Abone Ol

Tim Cook'un Uber CEO'sunu tehdit etmesinin akabinde Uber artık telefonlardan silindiğinde kullanıcı verilerine erişemeyecek.

Geçen hafta, Apple ve Uber arasında iki yıl önce yaşanan gerilim ortaya çıkarılmış; Tim Cook'un Uber CEO'sunu tehditettiği netleşmişti. Uber'in yazılım ekibi, aylar boyunca gizli kodlar aracılığıyla uygulama telefonlardan kaldırılsa dahi kullanıcıları takip etmişti.

Hatta bu kapsamda uygulamanın silinmesi için #DeleteUber şeklinde kampanyalar da başlatılmıştı. Durumu fark eden Apple, doğrudan Tim Cook aracılığıyla Uber'i tehdit etmiş ve bu gizlikodların kaldırılması gerektiğini dile getirmişti.

Tam bir gerilim filmi: Apple, Uber'i fena korkutmuş!
Teknoloji

Gerekli çalışmaları başlatan Uber, artık nihayet uygulama telefonlardan silindiğinde kullanıcıları takip edemiyor. Bundan böyle uygulamayı kaldıran kullanıcıların verileri 30 gün içinde sistemden silinecek. Böylece artık kullanıcılar istediği doğrultuda Uber uygulamasını herhangi veri ya da bir iz bırakmadan kaldırabilir hale geldi.

Artık Uber uygulaması silindiğinde kullanıcılar uzaktan takip edilemeyecek ve veriler 30 gün içinde silinecek.


Bunlara ek olarak mobil uygulamaya yakın zamanda yeni özellikleri barındıran bir güncelleştirme de gelecek. Böylece kullanıcılar seyahat öncesi ve sonrasında birçok farklı yeni hizmetten yararlanabilecek. Her ne kadar güncellemenin şu an için sürüm notları bilinmese de önümüzdeki günlerde detaylar açığa çıkacaktır.