‘Ben ateş etmem, ezer geçerim’ demişti 11 bin lira ceza kesildi

HİKMET YALÇINKAYA
Abone Ol

Sakarya’da aracı ile ezerek parçaladığı tilki ve doğanla fotoğraf çekildikten sonra sosyal medyada 'Ben teş etmem, ezer geçerim' yazarak paylaştığı iddia edilen şahıs, jandarmaya verdiği ifadesinde çark etti. Suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben yoldan geçiyordum, ölmüş tilki ve vurulmuş doğanı görüp fotoğraf çektiğim için suçlu duruma düştüm." açıklamasında bulundu.

Sakarya’da aracı ile ezerek parçaladığı tilki ve doğanla çekildiği fotoğrafları sosyal medyadan paylaşan şahıs jandarmaya verdiği ifade de suçlamaları kabul etmedi. Ö.D. “Ben yoldan geçiyordum, ölmüş tilki ve vurulmuş doğanı görüp fotoğraf çektiğim için suçlu duruma düştüm. Bundan sonra hayvanlara daha hassas davranacağım” ifadelerini kullandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ise hayvanseverleri ayağa kaldıran gence 11 bin TL para cezası kesileceği öğrenildi.

Sosyal medya hesabından 'Ben ateş etmem, ezer geçerim' yazısıyla paylaşan şahısa gelen tepkiler üzerine, sosyal medya hesabından yüklediği fotoğrafları silmişti. Genç, Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığına giderek konuyla ilgili ifade verdi.

Sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflar tepki çekti.

İlçe Jandarma Komutanlığında ifade veren Ö.D.’nin, “Ben yoldan geçiyordum, yolun kenarında parçalanmış tilki ve ölmüş doğanı gördüm. Arkadaşım görsün diye arabamla orada durdum ve fotoğraf çekildim. Doğanın tüfekle vurulmuş olduğunu gördüm. Eve gittim, bir anlık gaflet ile sosyal medyada paylaştım. İki saat sonra gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabındaki fotoğrafları kaldırdım. Olayın bu derece büyüyeceğini tahmin etmedim. Pişmanım, normalde avcılık ile ilgim yok. Avcı filan değilim. Görüp fotoğraf çekildiğim için suçlu duruma düştüm. Bundan sonra hayvanlara karşı daha hassas davranacağım” dediği ortaya çıktı.

Ö.D. isimli şahısa 11 bin lira para cezası kesileceği öğrenildi.

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Ö.D. hakkında Jandarma ekipleri avcılık kanuna muhalefet etmekten Ö.D.’ye idari para cezası uygulanması için durumu Sakarya Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Konuyla ilgili ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün gence 11 bin TL para cezası keseceği öğrenildi.