Biden'ın konutunda yeni gizli belgeler bulundu: Konuyla ilgili özel savcı atandı

HABER MASASI
Abone Ol

ABD Başkanı Biden'ın Delaware'deki konutunda yeni gizli belgeler bulundu. ABD Adalet Bakanı Garland, Biden'ın ofisi ve konutunda çıkan gizli belgeler için özel savcı atadı.

Biden'ın danışmanlarından Richard Sauber, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, Biden'ın, 2 Kasım 2022'de Washington'daki Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi'ndeki ofisinde "gizli" belgelerin bulunmasının ardından, avukatlarının Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi (NARA) ve Adalet Bakanlığı ile süreci işbirliği içinde yürüttüklerini belirtti.

2009-2017'deki başkan yardımcılığı döneminden kalma belgeler de bulundu

Avukatların, daha sonra Biden'ın Wilmington ve Delaware'deki Rehoboth Beach'teki konutlarını da araştırdıklarını aktaran Sauber, Delaware'deki konutunda 2009 ile 2017 arasındaki başkan yardımcılığı döneminden kalma "az sayıda yeni gizli belgelerin" bulunduğunu ifade etti.

Sauber, "gizli" ibaresi taşıyan bu belgelerin Biden'a ait bazı kişisel ve siyasi dokümanların arasında bulunduğunu kaydetti. Belgelerin biri hariç hepsinin Biden'ın Wilmington'daki konutunun garajındaki bir depoda bulunduğunu belirten Sauber, bir sayfalık diğer belgenin ise garajın bitişiğindeki bir odada saklanan materyaller arasından çıktığını ifade etti.

Özel savcı atandı

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Başkan Joe Biden'ın kişisel ofisi ve konutunda "gizli belgelerin" bulunması üzerine konunun soruşturulması için Robert Hur'ü özel savcı olarak atadığını duyurdu.

Biden'ın 2 Kasım 2022'de Washington'daki Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi'ndeki ofisinde ve ayrıca Delaware'deki konutunun garajında ve kütüphanesinde devlete ait "gizli belgeler" bulunmasıyla ilgili Garland, belgelere ilişkin ilk incelemeyi yapan Illinois Bölge Savcısı John R. Lausch ile basın açıklaması yaptı.

FBI 9 Kasım'da inceleme başlatmıştı

Garland, 4 Kasım 2022 akşamı Adalet Bakanlığından bir savcının, Ulusal Arşiv Ofisi Başmüfettişi ile temasa geçerek Beyaz Saray yetkililerinin Penn Biden Merkezi'nde "gizli" ibaresi taşıyan belgelerin bulunduğunu aktardığını belirtti.

"Washington DC'deki bu ofis, gizli belgeleri saklama yetkisine sahip değildi." diyen Garland, avukatların belgeleri bir arşiv tesisinde güvence altına alındığını bildirdiklerini kaydetti.

Garland, FBI'ın da 9 Kasım'da gizli belgelerin kötüye kullanılıp kullanılmadığını araştırmak için hukuki protokollere uygun bir inceleme başlattığını duyurdu.

Biden'ın dolabındaki gizli belgelerde ne var?
ABD Başkanı Joe Biden'ın kişisel ofisinde başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma, devlete ait 'gizli belgeler' bulundu; savcılık soruşturma başlattı.

Sosyal Medya: Twitter Biden'ın oğluyla ilgili paylaşımları nasıl sansürledi?